Dorostenci těsně prohráli s divizními dospělými
Klub

Dorostenci těsně prohráli s divizními dospělými

Redakce

V druhé únorové sobotě mladoboleslavští devatenáctiletí dorostenci těsně prohráli s novobydžovským dospělým mužstvem, které je po podzimu desáté v šestnáctičlenné divizní C skupině s pátou nejlepší defenzívou.

Na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu první polovina utkání vyzněla lépe pro hostující novobydžovské fotbalisty, což také vyjádřili těsným vedením. Boleslavští inkasovali první gól již v 8. minutě.
Ve druhém poločase boleslavští dorostenci přidali na aktivitě a zaslouženě vyrovnali. V 63. minutě po perfektním Králově centru za soupeřovy obránce skóroval důrazný Howard. Novobydžovští si však při ojedinělé akci v 67. minutě vzali vedení zpět. Boleslavští už nedokázali podruhé skóre dorovnat, i když šance k tomu měli, největší Howard a Šoufek ze standardky z hranice šestnáctky.
Hodnocení trenéra mladoboleslavských dorostenců Marka Maňase bylo kritické: „Podali jsme velmi slabý výkon. Nefungovaly nám základní principy naší hry, velmi lacino jsme ztráceli míče a pozdě přepínali do represinku. Jednou z mála pozitivních věcí bylo, že i tak jsme ohrožovali soupeřovu branku a vytvářeli si šance. Zápas nám ukázal, na čem všem musíme přidat a na čem budeme pracovat v tréninkovém procesu."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Malý, Král, Soukup, Pavlíček - Peterka (46. Filip), Styanov, Luka, Šoufek - Howard, Charamza (53. Peterka).

Jediný gól FK MB U19: Howard

Fanshop banner Fanshop banner