Druhá prohra v letošní zimní přípravě
Klub

Druhá prohra v letošní zimní přípravě

Redakce

V herně vyrovnané páté zimní přípravě mladoboleslavské béčko překvapivě podlehlo jednomu z nejslabších účastníků A skupiny ČFL. Nejbližší další přípravy jsou ve středu 15. února od 11 hodin FK Mladá Boleslav B - FK Varnsdorf a v sobotu 18. února od 10 hodin FK Mladá Boleslav B - FK Dukla Praha B.

Českobudějovické béčko patří v A skupině ČFL k nejslabším, protože je třetí od konce se stejným počtem bodů jako předposlední béčko pražské Dukly a poslední sokolovský Baník. Boleslavští jsou po podzimu devátí v šestnáctičlenné B skupině ČFL.
V úvodu utkání se do první šance dostali Boleslavští. Ve 12. minutě po Vojtově přihrávce se König gólově neprosadil a podobně neefektivně skončily i další boleslavské příležitosti. Budějovičtí fotbalisté byli přesnější a důslednější, i když v prvním poločase se prosadili pouze jednou až těsně před pauzou.
Ve 43. minutě rychlý jihočeský útok z pravé strany úspěšně završil Bastl - 0:1.

Druhý poločas se podobal prvnímu, herně byl vyrovnaný, ale góly stříleli pouze českobudějovičtí fotbalisté.
V 57. minutě si Bastl poradil s boleslavskými obránci a jeho střela se šťastně odrazila od tyče Šerákovy branky k Pechovi, jenž míč pohodlně dorazil do boleslavské sítě - 0:2.
Budějovičtí v dalším průběhu druhého dějství neproměnili dvě velké příležitosti a třetí gól dali až těsně před koncem.
V 88. minutě svižný českobudějovický brejk po pravé straně zužitkoval Mika k potvrzení vítězství svého mužstva - 0:3.
„V obou pokutových územích byl soupeř lepší, efektivnější a proto zaslouženě vyhrál," znělo zklamané hodnocení prohry od asistenta trenéra Adriana Vizingra.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán (46. Šerák) - König (46. Schaivu), Coňk (46. König), Rulc, Leitl, Tichý - User (60. Brejcha), Brejcha (46. Coňk), Tichý - Stránský (14. Vlček), Vojta (60. Gregor), Gregor (46. Dan. Hradec). Stínem bylo zranění Stránského, který utkání nedohrál.
Góly: 43. Libor Bastl, 57. Adam Pech, 88. Václav Míka

Výsledky dosavadních utkání FK Mladá Boleslav B v zimní přípravě 2023
FK Pardubice B - FK Mladá Boleslav B 1:3
FK Mladá Boleslav B - FK Zbuzany 4:2
FK Admira Praha - FK Mladá Boleslav B 2:0
FK Mladá Boleslav B - Bohemians Praha 1905 B 1:1
FK Mladá Boleslav B - SK Dynamo České Budějovice B 0:3
O osm gólů nastřílených v dosavadní čtyřech zimních přípravných utkání FK Mladá Boleslav se podělilo osm střelců: Angelozzi, Dele, Gregor, Howard, Jahic, Mašek, Tichý, Vojta.

Fanshop banner