Po snovém startu nečekaně krutý konec
Klub

Po snovém startu nečekaně krutý konec

Redakce

V kvalitním duelu se střeleckými příležitostmi před oběma brankami začala Boleslav velmi dobře, ale po těsně prohraném poločase v závěru dvakrát inkasovala a prohrála zbytečně krutým rozdílem. Po dvou letošních utkáních Boleslav sklouzla na desátou příčku průběžného ligového pořadí.

Do utkání vstoupila Boleslav podle vysněného scénáře, zatlačila protivníka k jeho brance, kterou brzo dobyla. Ve 2. minutě první boleslavský roh Sparta odvrátila nedostatečně a vzápětí se Žitný ocitl sám před brankou, ale nastřelil brankáře Kováře.
Ve 3. minutě druhý boleslavský roh sparťanská defenzíva opět odvrátila, ale jen k Tomičovi, který z pětadvaceti metrů přízemní ranou prostřelil vše včetně brankáře, jenž se k pravé tyči natahoval marně - 0:1.
Viditelného zaskočení soupeře bohužel Boleslavští nevyužili.
V 6. minutě po Kuchtově přihrávce se Kairinen přízemní ranou z pětadvaceti metrů trefil k pravé tyči - 1:1.
V 9. minutě Žitný vystihnul sparťanskou rozehrávku, ale snahu o prokličkování do střelecké pozice mu zarazil Kairinen. Ve druhé desetiminutovce si Kovář pohlídal centrované míče Ladry a Marečka. Teprve v 19. minutě kopali sparťané svůj první roh, kterému se Boleslavští ubránili. Ve 29. minutě po svižné kombinaci Haraslínovo hodně povedené zakončení sparťanského útoku Mikulec vytlačil od levé tyče na roh. O dvě minuty později na druhém konci hřiště Boleslavští zatlačili Spartu do šestnáctky, ale všechny střelecké pokusy obránci zablokovali. Ve 32. minutě v souboji s Tomičem na kraji vápna Haraslín spadl a rozhodčí Hocek po shlédnutí videozáznamu VAR nařídil pokutový kop proti boleslavské brance.
Ve 35. minutě Krejčí proměnil penaltu přesnou střelou, která se otřela o pravou tyč za záda Mikulce, jenž směr střely vystihl, ale nezastavil ji - 2:1.
Smutnou postavou úvodní půlhodiny byl obránce Michal Tomič, který hrál první utkání v mladoboleslavském dresu: „Jsem rád, že jsem dal gól, ale byla škoda, že jsme zápas prohráli. Zákrok na penaltu byla jasně moje chyba, šel jsem do souboje pozdě a ten gól jde jednoznačně za mnou."
Ve 38. minutě po spolupráci s Kušejem vystřelil z úhlu Ladra a rozvlnil jen boční síť za levou tyčí. První poločas rozhodčí prodloužil o čtyři minuty a v nich po hrubém Kairinenově faulu na Donáta kopal Ladra trestný kop z osmnácti metrů a zamířil přes hráčskou zeď půl metru na sparťanské břevno.

Ve druhém poločase Boleslav pokračovala v náročném herním stylu s napadáním protihráčů a využíváním každé příležitosti k ofenzivní aktivitě. Sparta si hlídala těsně vedení a vyrážela do brejků. V 58. minutě Mikulec zarazil soupeřovu akci po dlouhém autovém vhazování. V 61. minutě boleslavskou branku Haraslín přestřelil a o dvě minuty později se ve zmatcích před boleslavskou brankou neprosadili Kuchta s Čvančarou. V 68. minutě po Žitného přihrávce Kušej nastřelil obránce. V 71. minutě Kairinenovu bombu Mikulec vytáhnul od levé tyče na roh a v příští minutě Mabilova křížná střela těsně minula boleslavskou branku. V 77. minutě Kušej centrem z pravé strany hledal Škodu, toho na brankovišti zablokoval protihráč. Boleslavskou snahu po vyrovnání v závěrečných minutách torpedoval Minchev, kterého sparťanský kouč nasadil do hry až na závěrečného čtvrthodinku.
V 82. minutě Daněk přesnou kolmou přihrávkou středem boleslavské obrany našel sprintujícího Mincheva, který své sólo zakončil přesným prostřelením Mikulce - 3:1.
Boleslavští po třetím inkasovaném gólu zatlačili Spartu k její šestnáctce, ale žádný ze střeleckých pokusů jim nevyšel, ani ze slibné pozice uvnitř vápna se neprosadil Fulnek.
Rozhodčí Hocek přidal šest minut, které se dohrávaly bez dramatických situací většinou v prostorech mezi vápny, ale v páté nastavené minutě Kairinen přesnou kolmicí středem soupeřovy defenzívy nastartoval opět Mincheva, jenž se blafákem vyhnul Mikulcovi a do opuštěné boleslavské branky završil skóre - 4:1.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych pochválil všechny své hráče za herní aktivitu: „Bylo vidět, že chtějí na Spartě uspět. Utkání však skončilo jednoznačným výsledkem po nejednoznačném průběhu. Výsledek je krutý pro všechny včetně našeho brankáře." Trenéra Hoftycha mrzelo hlavně neproměňování střeleckých příležitostí a hrubý faul na Donáta. „Nedali jsme vyrovnávací gól, když bylo utkání do dvaaosmdesáté minuty otevřené. Pak jsme dvakrát propadli v defenzívě a neměli už sílu vyrovnat. Mrzí mě neproměněné brejkové situace, ale musím kluky pochválit, že do 82. minuty hráli dobře. V závěru jsme šli do velkého rizika a doplatili na otevřenou hru. Po přestávce nám chyběl defenzivní Donát, jenž nedohrál kvůli zranění po zákroku, který měl být ohodnocený jinou než žlutou kartou."

Michal Tomič při své premiéře v mladoboleslavském týmu měl radost ze vstřeleného gólu, zároveň jej však mrzela vysoká prohra: „Bohužel Sparta brzo vyrovnala. Proměnila všechny své šance, my je potrápili a máme se od čeho odpíchnout do příštích zápasů."

Sparťanský trenér Brian Priske byl pochopitelně spokojený s jednoznačným výsledkem v prospěch jím vedeného mužstva. „Měli jsme špatný vstup do utkání, ale určitě jsme byli lepší než v Olomouci, i když naše hra nebyla stále podle mých představ," řekl po utkání Brian Priske a pochválil Boleslav za herní styl, jakým se na Letné prezentovala.

Sestava AC Sparta Praha: Kovář - Vydra, Panák, Krejčí - Mejdr, Sadílek (66. Pavelka), Kairinen, Zelený - Haraslín (73. Daněk), Čvančara (66. Mabil) - Kuchta (73. Minchev).

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Šimek, Karafiát, Suchý - Tomič (73. Ekpai), Donát (46. Matějovský), Žitný (73. Škoda), Fulnek - Mareček (65. Stránský), Kušej (79. Skalák) - Ladra. Připraveni ještě byli hráči Látal, Mašek, Vojta, Jawo a brankář Šeda.

Góly: 6. Kairinen, 35. Krejčí (z pokutového kopu), 82. a 90. Minchev - 3. Tomič

ŽK: Kairinen, Kuchta - Matějovský

Rozhodčí: Hocek (pískal i podzimní duel Boleslavi se Spartou v mladoboleslavské Lokotrans Aréně) - Váňa, Machač.

Diváků: 10 333

Fanshop banner