Čerstvé smlouvy pro Fulneka, Marečka a Suchomela
Klub

Čerstvé smlouvy pro Fulneka, Marečka a Suchomela

Redakce

S vedením FK Mladá Boleslav prodloužil dosavadní kontrakt o další dva roky Jakub Fulnek, hostování završil přestupem z vršovických Bohemians Daniel Mareček a zcela novou smlouvu o hostování z pražské Sparty podepsal Martin Suchomel.

Osmadvacetiletý Jakub Fulnek od svých počátků v podbeskydském SK Metylovice prošel mládežnickými družstvy 1.BFK Frýdlant nad Ostravicí, 1.FK Prostějov, FC Zbrojovka Brno a dospělými týmy MFK Karviná, FC Hlučín, FC Vysočina Jihlava, odkud si odskočil na půlroční hostování do Táborska a v lednu 2019 přestoupil do Mladé Boleslavi. V loňském podzimu hostoval ve vršovických Bohemians. V aktuální zimě se vrátil a v FK Mladá Boleslav podepsal prodloužení profesionální smlouvy, která by mu jinak v polovině letošního roku skončila, do 30. června 2025. V dosavadních devíti prvoligových sezónách při 182 startech (82 za Boleslav, 81 za Jihlavu, 21 za Bohemians) sedmkrát skóroval (třikrát za Boleslav a čtyřikrát za Jihlavu) a šestnáctkrát přihrál (osmkrát za Boleslav a osmkrát za Jihlavu) spoluhráčům na góly. V průběhu roku 2012 nastoupil do osmi utkání české dorostenecké reprezentace U18.

Čtyřiadvacetiletý Daniel Mareček sice začal s fotbalem v SK Úvaly, ale od žákovského věku vyrůstal v pražské Spartě, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do dospělého áčka. „Absolvoval jsem s áčkem několik soustředění i přípravných zápasů a sám pro sebe si vyhodnotil, že abych se posunul k pravidelnému hraní první ligy, nemá smysl zůstávat ve sparťanském béčku." Herní zkušenosti sbíral při hostováních ve Vlašimi a Českých Budějovicích, než v únoru 2020 přestoupil do Slovácka a v lednu 2022 do Bohemians 1905, kde měl platnou tříletou smlouvu do konce kalendářního roku 2024. V loňském létě přišel do FK Mladá Boleslav na půlroční hostování s opcí, kterou v lednu 2023 vedení mladoboleslavskou klubu využilo k realizaci přestupu a podepsání kontraktu do 30. června 2025. „Slovácko si nemůžu vynachválit a získaných zkušeností si vážím. V Bohemce to bylo zvláštní, z počátku jsem hodně nastupoval a potom se to nějak zvrtlo. Dnes jsem rád, že Boleslav uplatnila opci." Ve svých dosavadních čtyřech prvoligových sezónách nasbíral 43 startů (19 za Slovácko, 15 za Boleslav, 9 za Bohemians) se 6 góly (pět za Boleslav a jeden za Slovácko). Český reprezentační dres oblékl v sedmadvaceti zápasech (čtyřikrát za U16, šestkrát za U18, patnáctkrát za U19 s jedním vstřeleným gólem a dvakrát za U20).

Dvacetiletý Martin Suchomel je odchovancem AC Sparta Praha, kde prošel všemi mládežnickými kategoriemi a od poloviny roku 2021 patřil do kádru druholigového béčka. Na základě předváděných výkonů byl na začátku kalendářního roku 2022 přizván do zimní přípravy prvoligového áčka a v následné jarní sezóně si připsal své dosud jediné tři starty v nejvyšší tuzemské lize. Dvanáctkrát reprezentoval Česko (třikrát za U18, osmkrát za U20 a jednou za U21). Do FK Mladá Boleslav přišel zkraje letošního ledna na roční hostování s platností do 31. prosince 2023. Zatím v mladoboleslavském dresu nastoupil do všech tří lednových přípravných zápasů a gólovou trefou se podílel na výhře 4:3 nad slovenskou Banskou Bystricí.

Fanshop banner