Přestřelka s vítězným koncem pro Boleslav
Klub

Přestřelka s vítězným koncem pro Boleslav

Redakce

Ve svižném utkání bohatém na góly, které se hrálo na umělé trávě v areálu Městského stadionu za mírného mrazíku těsně pod nulou, dotahovali domácí mladoboleslavští fotbalisté více než hodinu opakovaně náskok slovenského soupeře, aby vítězný obrat v závěrečných minutách vystřílel dvěma trefami Milan Škoda.

První poločas začal banskobystrickým neškodným rohem ve 3. minutě, na který Boleslavští odpověděli obdobnou standardní situací v 7. minutě a po Ladrově rozehrání Skalák pálil těsně nad břevno. Ve 13. minutě se po chybné banskobystrické rozehrávce ocitl Fulnek v šanci, ale příležitost k zakončení bez přípravy prováhal a potom jeho nedůraznou střelu gólman Hruška snadno lapil. O minutu později Marečkův střelecký pokus slovenští obránci zablokovali. V 16. minutě po spolupráci se Skalákem nastřelil Ladra z necelých dvaceti metrů brankáře. V 19. minutě rozhodčí neuznali Banské Bystrici gól, který dal Polievka z ofsajdu. Ve 21. minutě Skalák poslal po levé straně Fulneka, k jehož centru důrazný obránce nepustil Suchomela.
Ve 23. minutě druhý banskobystrický roh sice boleslavská obrana odvrátila, ale po opakovaném centru se v hráčské skrumáži na malém vápně prosadil Uhrinčať - 0:1.
Ve 28. minutě byl blízko vyrovnání Ladra, který trestným kopem z hranice šestnáctky povedeně obstřelil hráčskou zeď, ale trefil břevno protivníkovy branky.
Ve 31. minutě trestný kop banskobystrického Polievky brankář Šeda vyrazil pouze před sebe a proti pohotové Willweberově dorážce už byl bezmocný - 0:2.
Přestože Boleslavští měli po většinu poločasu mírnou herní převahu, tak časté kombinační akce nedokázali završit chytrou přihrávkou a přesnou koncovkou. Slovenský soupeř se na dostřel Šedovy branky dostal snad jen třikrát za půl hodiny, což mu stačilo ke dvougólovému vedení. A mohly být i třígólové, neboť ve 35. minutě Suchého malou domů Šeda nezvládl a jeho nepovedený odkop Polievka nepotrestal, neboť z patnácti metrů netrefil odkrytou boleslavskou branku.
Ve 41. minutě podražení pronikajícího Fulneka potrestal Ladra přesně provedeným trestným kopem ze šestnácti metrů k pravé tyči - 1:2.

Druhý poločas odstartovali Boleslavští výtečně.
Ve 47. minutě po Maškově akci nedokázali banskobystričtí obránci opakovaně odkopnout míč z vápna, což Suchomel potrestal přízemní ranou k levé tyči - 2:2.
V 50. minutě po Suchomelově centru Maškův střelecký pokus obránce zblokoval a v 52. minutě na druhé straně hřiště Káčerík technickou střelou těsně minul boleslavskou branku.
V 55. minutě Faškův křížný centr od levé postranní lajny Polievka efektním volejem rázně napálil mimo Mikulcův dosah - 2:3.
V závěrečné půlhodince Boleslavští zvyšovali tlak na soupeřovu branku a Banskobystričtí jen ojediněle proběhli boleslavskou polovinou hřiště. V 61. minutě Kučej utekl protihráči podle pravé čáry a přihrál Maškovi, kterému šanci zmařil Hruška včasným vyběhnutím a odvážným pádem pod nohy. O dvě minuty později Žitný trestným kopem spoluhráče před protivníkovou brankou nenašel. V 70. minutě Faško z dvaceti metrů netrefil boleslavskou branku. V 76. minutě ve finále banskobystrické brejkové akce Franko přihrál Rymarenkovi, kterému zakončení zmařil Stránský. V 79. minutě si narážečkou se Škodou vyměnil míč Žitný a vystřelil jen pár centimetrů mimo levý horní růžek soupeřovy branky. V 81. minutě Boleslavští sice promarnili svůj sedmý rohový kop, ale o několik minut později nastal čas Škody.
V 84. minutě dlouhý Karafiátův pas téměř přes půlku hrací plochy si Škoda zpracoval a z hranice šestnáctky s přehledem zamířil k tyči - 3:3.
Vyrovnáním se mladoboleslavští fotbalisté rozdováděli a neúnavným úsilím atakovali soupeřovu branku se sympatickou touhou po vítězství.
V 87. minutě se po Kušejově centru z pravé strany prosadil Škoda - 4:3.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych byl spokojený s výhrou, nikoliv však s průběhem zápasu: „Vítězství se nerodilo lehce. Hráli jsme dobře, ale neefektivně. Udělali jsme dvě individuální chyby, které soupeř, který hrál velmi dobrý fotbal, potrestal dvěma góly. V naší hře jsem viděl dobré i špatné věci. Je dobře, že jsme nepříznivý vývoj zápasu dokázali otočit, byť ne všechno nám vycházelo. Přestože klimatické podmínky pro fotbal nejsou jednoduché, tak musím ocenit, že v zimě na umělé trávě všichni včetně starších hráčů trénují bez úlev a naplno. Proti Banské Bystrici nám chyběli kromě rekonvalescenta Vaníčka ještě Šimek, Ekpai a Jawo kvůli drobným zdravotním neduhům, pro ligový start by však měli být v pořádku. Jsem samozřejmé rád, že Škoda dal dva krásné góly a je po podzimním zranění zpátky ve hře."

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda (46. Mikulec) - Donát, Suchý (46. Karafiát), Dancák - Kubista (46. Žitný) - Suchomel (68. Kubista), Matějovský (46. Stránský), Mareček (46. Kušej), Fulnek (46. Látal) - Skalák (26. Mašek), Ladra (46. Škoda).

Sestava MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška - Migaľa (68. Prikryl), Uhrinčať (68. Hanes), Willweber (68. Slávik) - Káčerík (46. Demian), Faško, Richtárek (68. Köröš), Ľupták (46. Kupčík), Záhumenský (68. Pišoja) - Rymarenko, Polievka (68. Franko).

Góly: 41. Ladra, 47. Suchomel, 84. a 87. Škoda - 23. Uhrinčať, 31. Willweber, 55. Polievka.

Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa

Diváků: 125

Fanshop banner