Druhá zimní prověrka proti Táborsku
Klub

Druhá zimní prověrka proti Táborsku

Redakce

Po konfrontaci s bundesligovým protivníkem v Lipsku hrají mladoboleslavští fotbalisté další přípravný duel v domácím prostředí. Utkání FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko se koná ve středu 18. ledna 2023 od 11 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.
LIVE STREAM: https://youtu.be/E4PVzkCB_Cg

Pro oba týmy to bude druhý herní test v letošním roce. V sobotu 14. ledna Boleslav prohrála s bundesligovým Lipskem 0:4 a ve stejný den druholigové Táborsko remizovalo s třetiligovými Domažlicemi 0:0.

Pro mladoboleslavské fotbalisty není táborské mužstvo neznámým protivníkem. V uplynulých sedmi letech se s ním střetli celkem šestkrát a vždy vítězně:
Neděle 7. února 2016 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 1:0
Sobota 2. července 2016 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 5:2
Sobota 11. února 2017 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 2:0
Sobota 2. září 2017 (přátelsky): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 6:0
Pondělí 21. ledna 2019 (Tipsport Malta Cup): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 3:1
Sobota 8. ledna 2022 (Tipsport liga): FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 7:0

FC Silon Táborsko je druholigový klub, jenž vznikl v roce 2012 sloučením jihočeských FK Spartak MAS Sezimovo Ústí a FK Tábor původně pod titulem FC MAS. „Po 83 letech jsme ukončili spolupráci s firmou MAS Kovosvit, která patří pod ruské majitele a jako klub se chceme aktuálně vůči této společnosti vymezit. Spolupráci s Kovosvitem se nebráníme v budoucnu, ale až v době, kdy nebude ten šílenec bombardovat Ukrajinu," prohlásil na tiskové konferenci 1. března 2022 člen správní rady táborského fotbalového klubu Ondřej Dvořák.
Táborsko v podzimní druholigové sezóně 2022 z šestnácti mistrovských utkání F:NL pět vyhrál, pět remizoval, šest prohrál a při pasivním skóre 15:22 s dvaceti získanými body je v průběžném pořadí na deváté příčce. Patnáct nastřílených gólů je v druholigové konkurenci druhý nejmenší počet. Klubovým kanonýrem byl senegalský forvard Sy Babacar s pěti góly, který však bude na jaře kopat za prvoligové Teplice. Další podzimní táborské góly nastříleli Martin Nešpor a David Ledecký po dvou, Petr Plachý, Matouš Varačka, Jan Mach, Emanuel Tolno, Jiří Bederka a vlašimský Denis Halinský do vlastní branky po jednom.

Fanshop banner