Béčko s mírně pozměněným kádrem začalo přípravu vítězně
Klub

Béčko s mírně pozměněným kádrem začalo přípravu vítězně

Redakce

V Ohrazenicích na hřišti s umělou trávou se hrálo v rychlém tempu a bojovném duchu. Útoky se střídaly na obě strany, k vidění byly gólové šance, z nichž čtyři skončily úspěšně. Příští přípravou je v sobotu 21. ledna od 9,30 hodin na hřišti v areáu mladoboleslavského Městského stadionu duel FK Mladá Boleslav B - FK Zbuzany.

Rezervní tým FK Mladá Boleslav B v novém roce 2023 trénuje od 5. ledna a v sobotu 14. ledna k prvnímu letošnímu přípravnému utkání cestovala do východních Čech za soupeřem, s nímž hraje v B skupině ČFL. Pardubickou rezervu v polovině loňského října porazili v mistrovském utkání B skupiny ČFL na domácím hřišti jasně 4:0 dvěma góly Lukáše Maška, penaltou Matyáše Vojty a jedním gólem Martina Rulce. V letošní jarní sezóně budou s Pardubicemi hrát o třetiligové body až v sobotu 13. května.
Z mladoboleslavského kádru momentálně vypadli Michal Snížek (FK Kolín), Matěj Novotný (MSFL) Matyáš Vojta (povýšil do prvoligového áčka), Jan Vostřel (rekonvalescence po zranění), Petr Hradec (rekonvalescence po zranění). Naopak do přípravy béčka se nově zapojili Daniel Hradec, Daniel Howard, Michael Mulligen, Filip Anderson a navrátilec po zranění Allesandro Angelozzi.

V prvním poločase na ohrazenickém hřišti byli Boleslavští mírně lepší, i když první úspěch zaznamenali Pardubičtí.
V 8. minutě po špatné Rulcově rozehrávce běžel pardubický útočník sám na Kořánovu branku a nabídnutou šanci využil - 1:0.
Teprve za nepříznivého skóre si střelecké příležitosti připravili také boleslavští fotbalisté. Ve 26. minutě Leitl z dobré pozice trefil tyč pardubické branky. Ve 30. minutě slibné sólo Krále skončilo pouze rohovým kopem. Teprve v závěru poločasu Boleslavští nepříznivý vývoj utkání otočili.
Ve 37. minutě se prosadil Howard a vyrovnal na 1:1.
Ve 44. minutě boleslavský roh rozehrál Howard a přesnou hlavou ho završil Jahic - 1:2
.

Druhý poločas byl v porovnání s průběhem prvního zprvu herně vyrovnaný. Od 60. minuty měli dvacet minut mírně navrch Pardubičtí, ale téměř bez šancí.
V 86. minutě se střelou z hranice šestnáctky prosadil Angelozzi - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Jahic, König - Tvrdý, Mulligen (46. Brejcha), Král, Anderson - Gregor, Howard (46. Angelozzi), Leitl (46. Hradec). V průběhu druhého poločasu se ještě někteří hráči prostřídali.

Góly FK MB B: 37. Howard, 44. Jahic, 86. Angelozzi

Fanshop banner