Boleslav jede k přípravnému duelu do německého Lipska
Klub

Boleslav jede k přípravnému duelu do německého Lipska

Redakce

Mezinárodní přípravný zápas RB Leipzig - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 14. ledna 2023 od 14 hodin na hřišti v tréninkovém areálu lipského účastníka německé Bundesligy.
LIVE stream: https://www.youtube.com/watch?v=FQE7Ml58vSw

Mladoboleslavští fotbalisté v dosavadním zimním přípravném období absolvovali jedinou herní prověrku v podobě tréninkového utkání dvou týmů sestavených výhradně z hráčů prvoligového kádru. Hrálo se na hřišti s umělou trávou v domácím areálu městského stadionu a na konečném výsledku 5:2 se podíleli Kušej třemi góly a Mašek, Ladra, Skalák s Ekpaiem po jednom.
Mnohem náročnější prověrka je čeká v Lipsku, kam odjedou již v pátek 13. ledna. V místě utkání absolvují páteční odpolední trénink, nocleh v místním hotelu a sobotní přípravný duel, po kterém se vrátí do Mladé Boleslavi.

Pod titulem RB Leipzig se skrývá oficiální název klubu RasenBallspor Leipzig a zároveň hlavní sponzor, kterým je rakouská firma Red Bull, jejíž název do pojmenování klubu nepovolil Německý fotbalový svaz (Deutscher Fußball-Bund).
RB Leipzig působí v nejvyšší německé Bundeslize od roku 2016. V aktuálním ročníku 2022-23 je na třetí příčce s odstupem dvou bodů za druhým Freiburgem a šesti bodů za vedoucím mnichovským Bayernem, který hostí v pátek 20. ledna, což znamená, že duel s Mladou Boleslaví bude pro lipské fotbalisty důležitým generálním testem před startem jarní Bundesligy. RB Leipzig má s třiceti nastřílenými podzimními góly třetí nejproduktivnější ofenzívu především zásluhou francouzského forvarda Christophera Nkunku, jenž je s dvanácti trefami na čele pořadí kanonýrů celé Bundesligy.

Fanshop banner