Šestadvacet borců v přípravě pro jaro
Klub

Šestadvacet borců v přípravě pro jaro

Redakce

V současnosti se v Mladé Boleslavi na jarní sezónu FORTUNA:LIGY připravují tři brankáři a třiadvacet fotbalistů pod hlavním velením Pavla Hoftycha, kterému asistují Pavel Medynský, Marek Kulič, Jiří Malík a Tomáš Pupkay.

Brankáře v FK Mladá Boleslav má na starosti zkušený odborník Jiří Malík. Jeho nejostřílenějším svěřencem je Jan Šeda, aktuální jednička prvoligového týmu. K Šedovým výrazně mladším konkurentům a perspektivním následníkům patří Petr Mikulec, Jáchym Šerák, jenž se vrátil z půlročního hostování ve Varnsdorfu, a Kryštof Lichtenberg, který pokračuje v hostování v Chrudimi, ale část tréninkového zatížení absolvuje v Mladé Boleslavi. Dvaatřicetiletý slovenský obr Martin Polaček po sedmi měsících působení ukončil po dohodě předčasně s posledním lednovým dnem smlouvu v Mladé Boleslavi.
Do obrany se připravují z podzimu známí Marek Suchý, Ondřej Karafiát (do konce loňského roku platné hostování z pražské Slavie završil přestupem a stal se tak kmenovým hráčem Mladé Boleslavi), David Šimek, Denis Donát, Radek Látal a nováček Martin Suchomel (přišel z pražské Sparty na roční hostování).
Pro středovou formaci jsou k dispozici převážně kmenoví hráči mladoboleslavského klubu Marek Matějovský, Jiří Skalák, Samuel Dancák, Patrik Žitný, Jakub Fulnek, Vojtěch Stránský, Vojtěch Kubista, Lukáš Mašek, Daniel Mareček (pokračuje v hostování z vršovických Bohemians). V pokračující rekonvalescenci po artroskopické operaci kolena zatím individuálně trénuje Antonín Vaníček.
Především ofenzivními hráči jsou Tomáš Ladra, Ladislav Krobot, přes vánoční pauzu uzdravení Milan Škoda i Ubong Mosese Ekpai, urostlý Lamin Jawo, přestoupivší ze Zlína, vyšehradský talent Matyáš Vojta, který po podzimu povýšil z našeho třetiligového béčka, a mladík se zahraničními zkušenostmi z Drážďan a Innsbrucku Vasil Kušej, jenž do Boleslavi přestoupil z druholigového Prostějova.
V aktuálním zimním přestupním období z FK Mladá Boleslav odešel David Pech do SK Slavia Praha, Martin Rolinek po podzimním hostování v Karviné přestoupil do 1. SK Prostějov a Denis Darmovzal odešel na hostování do FK Pardubice.

Fanshop banner