Zimní přípravné období rozdělené vánoční dovolenou
Klub

Zimní přípravné období rozdělené vánoční dovolenou

Redakce

Zimní příprava mladoboleslavských fotbalistů má na přelomu kalendářních roků 2022 a 2023 hodně netradiční podobu. Je rozdělená do dvou etap a převážně v domácím prostředí bez vycestování do jihoevropského tepla.

Po skončení podzimní prvoligové sezóny v měsíčním období od poloviny listopadu do poloviny prosince odehráli čtyři utkání. Nejprve osmifinále českého poháru v Uherském Hradišti a potom tři zápasy zimní Tipsport ligy na domácí umělé trávě. Při tom zároveň pokračovali v každodenní tréninkové činnosti doplňované intenzivní regenerací a rozvíjením kondice. Po skončení první etapy zimního přípravného období jim na poslední tři týdny roku 2022 sice trenéři naplánovali vánoční volno, ovšem s plněním individuálních tréninkových plánů pod neomylným dozorem sporttesterů. V pondělí 2. ledna 2023 zahájí druhou etapu zimní přípravy. V areálu Městského stadionu budou čtyři týdny ladit sportovní formu pro jarní prvoligovou sezónu, kterou zahájí v neděli 29. ledna doma proti Brnu.

Plán přípravných utkání v lednu 2023
Sobota 7. ledna od 11 hodin: FK Mladá Boleslav - FK Domažlice
Sobota 14. ledna od 11 hodin: FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram
Středa 18. ledna od 11 hodin: FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko
Sobota 21. ledna od 13 hodin: FK Mladá Boleslav - MFK Dukla Banská Bystrica

Pro jarní část základního ligového programu jsou Boleslavští ve velmi dobré pozici. Vstoupí do ní z šesté příčky prvoligové tabulky a ze čtrnácti mistrovských zápasů budou hrát devět v domácí Lokotrans Aréně a pouze k pěti pojedou mimo Mladou Boleslav. V poslední lednové neděli začnou doma proti Brnu a následně jedou do Prahy na Spartu, hrají doma proti Pardubicím, pokračují na domácím hřišti (dle losu „venkovním" duelem) proti Hradci Králové, doma proti Českým Budějovicím, v Uherském Hradišti proti Slovácku, doma proti Liberci, v Olomouci, doma proti Plzni, doma proti pražské Slavii, v pražských Vršovicích proti Bohemians, doma proti Ostravě, v Teplicích a na závěr doma proti Zlínu v posledním dubnovém víkendu. Od soboty 6. května do soboty 27. května 2023 vyvrcholí FORTUNA:LIGA zápasy v nadstavbových skupinách.

Fanshop banner