Klubovou vizí je kvalitní akademie, tvrdí generální ředitel David Trunda
Klub

Klubovou vizí je kvalitní akademie, tvrdí generální ředitel David Trunda

Redakce

Nedávno završenou podzimní sezónu 2022 hodnotí pozitivně a zároveň pokorně generální manažer David Trunda jménem sportovní rady FK Mladá Boleslav, v níž je spolu s prezidentem klubu Josefem Dufkem, sportovním manažerem Františkem Myslivečkem a trenérem prvoligového mužstva Pavlem Hoftychem.

„Máme z umístění v ligové tabulce radost a zároveň si uvědomujeme, že nás čeká spousta práce v návaznosti na podzimní část. Šesté místo vypadá opticky dobře, čeká nás však velmi těžká jarní část. Tabulka je extrémně vyrovnaná a každý zápas bude nesmírně důležitý," míní generální manažer FK Mladá Boleslav David Trunda. „V našem hodnocení uplynulého podzimu je pozitivní, jak celý tým i klub fungují. Věřím, že navazující další kroky pomůžou ke spokojenosti na konci celého soutěžního ročníku." Nejen šéfové klubu, ale i trenéři a hráči si dobře uvědomují, jak náročné je čeká jaro 2023. David Trunda vnímá, že podzimní výsledky stále ještě zaostávají za klubovými ambicemi a měly by především zavazovat k tomu, aby na jaře všichni trenéři a hráči makali ještě více, než na podzim.
„Komunikace a spolupráce trenéra áčka Pavla Hoftycha s trenérem béčka i šéftrenérem naší akademie v jedné osobě Pavlem Malurou funguje a odpovídá našim představám. V akademii od družstva U10 pracujeme individuálně s talentovanými hráči, což tady dříve nebylo. Na rozdíl od minulosti mladoboleslavský klub investoval spousty peněz do mladých talentovaných fotbalistů, takže v akademii už máme jen minimum hostujících hráčů," dodal David Trunda, jenž netají, že transferové částky jsou nedílnou součástí rozpočtu FK Mladá Boleslav. „Zdůrazňuji, že většina peněz z prodeje hráčů jde do podpory mládežnické akademie. Do technologií, vybavení i prostředků pro trenéry a fyzioterapeuty. Naši odborníci pracují se zařízeními, která mají k dispozici špičkové české i zahraniční kluby včetně analýz dat. Považujeme to za důležité pro rozvoj mladých hráčů naší fotbalové akademie."
Od zavedení soutěžního formátu s vyvrcholením v nadstavbových skupinách dohrávali mladoboleslavští fotbalisté tuzemskou ligu dosud vždy v prostřední čtyřčlenné skupině, ze které se jednou, hned v premiérovém nadstavbovém programu v květnu 2019 kvalifikovali do předkola evropského poháru. Do jarní části 2023 základního ligového programu vstoupí ze slibné šesté pozice a s vidinou vstřícného rozlosování. Ze čtrnácti ligových zápasů totiž budou hrát devět v domácí Lokotrans Aréně a pouze za pěti soupeři (Sparta, Slovácko, Olomouc, Teplice, Bohemians) pojedou mimo Mladou Boleslav. Pokud by květnový nadstavbový program měli absolvovat mimo elitní šestičlennou skupinu, bylo by to sportovní zklamání srovnatelné s listopadovým vyřazením z osmifinále českého poháru. „Jedna z našich vizí je v návaznosti na akademii produkující kvalitní hráče dostat se zpět do evropských pohárů, kde už Mladá Boleslav v nedávné minulosti působila," prohlásil jménem vedení FK Mladá Boleslav David Trunda.
„V kabině áčka je velmi dobrá atmosféra. Od příchodu trenéra Hoftycha se ve sportovní radě pravidelně bavíme o výkonech jednotlivých hráčů v konkrétních zápasech. Dlouhodobě se připravujeme na nejbližší transferové období, které nastane zkraje nového kalendářního roku. Přestoupí k nám gambijský útočník Jawo ze Zlína, zatím na zkoušku přišel nigerijský záložník Dele, sledujeme ještě další hráče na pozice ve všech formacích našeho mužstva. Zdůrazňuji však, že máme v béčku i dorostu hodně šikovných kluků a teprve až po vyhodnocení jejich aktuální úrovně se díváme na možné příchody z jiných klubů." Což bylo na podzim patrné, častým nasazováním mladých hráčů do mistrovských utkání nezřídka v základní sestavě a s dalšími připravenými na lavičce.

Fanshop banner