Remíza na závěr zimní Tipsport ligy
Klub

Remíza na závěr zimní Tipsport ligy

Redakce

V posledním utkání kalendářního roku 2022 mladoboleslavští fotbalisté remizovali s druholigovým soupeřem a promarnili tak šanci na trofej zimní Tipsport ligy, k jejímuž zisku potřebovali vyhrát o dva góly.

Úvodní minuty neodpovídaly předpokladům, podle kterých měli Boleslavští usilovat o vítězství k posílení naděje na celkové prvenství v Tipsport lize. O poznání útočněji se prezentovali Varnsdorfští, i když Ondráček ani Tanko stříleli neúspěšně. Opakující se nedůslednost boleslavské defenzívy však přeci jenom potrestali.
V 7. minutě v závěru varnsdorfského kombinačního útoku Tanko šťastně prostřeli boleslavského gólmana Mikulce - 0:1.
O tři minuty později mohl Jawo skóre srovnat, ale své sólo téměř přes půl hřiště završil nepovedenou kličkou gólmanovi Šerákovi, který jeho úmysl vystihl a stoprocentní boleslavskou šanci zmařil. Potom Varnsdorf promarnil svůj první roh, podobně neúspěšně s obdobnými standardkami naložili na opačné straně hřiště Boleslavští v 17. i 24. minutě. Ve 25. minutě se ocitl opět Tanko sám před boleslavskou brankou, kterou však přízemní křížnou ranou netrefil. Ve 30. minutě druhý varnsdorfský roh skončil v Mikulcových rukavicích. Zbývající minuty do přestávky předváděli aktéři obou týmů hodně neurovnaný fotbal s mnoha nepřesnostmi.

Druhý poločas se odehrával většinou na varnsdorfské polovině hřiště. Boleslavský tlak začal ve 47. minutě rohovým kopem rozehraným Žitným a završený nepřesnou Rulcovou hlavičkou. Ani čtvrtý roh o čtyři minuty později Boleslavští nevyužili.
V 54. minutě po svižném útoku a Látalově centru z pravé strany se k míči uvnitř varnsdorfské šestnáctky dostal Žitný a ranou z deseti metrů pod břevno vyrovnal na 1:1.
Boleslavští s vidinou vytouženého vítězství přidali a zatlačili protivníka k jeho brance. Ladra a o chvíli později Žitný nepřipravenými a nepřesnými střelami neuspěli. Kolem 65. minuty po ojedinělém útoku Varnsdorfští kopali dva slepené rohy, kterým boleslavská defenzíva odolala.
V 70. minutě Ladra před soupeřovým vápnem marně hledal, komu by přihrál, a tak se rozhodl ke střele ze dvaceti metrů, kterou úspěšně zaskočil Šeráka - 2:1.
K zisku trofeje Tipsport ligy potřebovali Boleslavští vyhrát o dva góly. V 73. minutě tento úkol mohl splnit Dele, když obral protihráče o míč a běžel sám proti Šerákovi, jehož sice obstřelil, ale o pár centimetrů minul branku u pravé tyče.
V 81. minutě přímočarý varnsdorfský útok po Kubrově kolmici Plachý završil vyrovnávacím gólem podle vyběhnuvšího boleslavského brankáře Kořána - 2:2.
V 82. minutě Ladra neuspěl proti exboleslavskému brankáři Šerákovi ve varnsdorfské brance střeleckým pokusem ze strany malého vápna a za dvě minuty se po spolupráci s Fulnekem neprosadil Krobot. Pět minut před koncem vyslal Kubr z pětadvaceti metrů povedenou dělovku do levé vingle, kam se však Kořán vymrštil a zabránil téměř jistému gólu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec (46. Kořán) - Král (46. Rulc), Suchý (46. Karafiát), Donát - Látal, Žitný, Mareček (46. Dele), Ekpai (46. Fulnek) - Skalák (46. Krobot), Stránský (46. Ladra) - Jawo (46. Vojta).

Sestava FK Varnsdorf: Šerák - Richter, Kouřil (46. Zbrožek), Kubista, Kurka (46. Ludvíček) - Bláha (46. Vachoušek), Ondráček (46. Kubr), Švanda (46. Michal) - Tanko (46. Rudnytskyy), Kříž (46. Plachý), Dufek.

Góly: 54. Žitný, 70. Ladra - 7. Tanko, 81. Plachý

Rozhodčí: Petřík - Váňa, Ratajová

Diváků: 110

Fanshop banner