Dorostenci těsně přemohli dospělý divizní tým
Klub

Dorostenci těsně přemohli dospělý divizní tým

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci v prosincovém přípravné utkání porazili divizní tým kosmonoských dospělých fotbalistů. Na umělé trávě areálu mladoboleslavského městského stadionu po vyrovnané první půli byli ve druhém poločase pohyblivější, tím pádem častěji na míči a dvěma góly rozhodli utkání ve svůj prospěch.

V prvním poločase skóre otevřeli Kosmonoští. Ve 34. minutě zaútočili po levé straně a po přetaženém centru zakončil akci úspěšně u zadní tyče útočník soupeře hlavou - 0:1.
Boleslavským dorostencům téměř celý poločas při vypracovaným brankových příležitostech chyběla v koncovce přesnost.
Až ve 45. minutě po Kolářově centru Kaulfus vyrovnal stav utkání na 1:1.

Ve druhé polovině utkání šli boleslavští dorostenci brzy do vedení.
V 52. minutě nejprve soupeř zblokoval střelu Fořta, odražený míč pak z hranice šestnáctky napálil nechytatelně do růžku kosmonoské branky Tvrdý - 2:1.
V 68. minutě zaútočil zleva Monyč, přihrál pod sebe Šoufkovi, kterého při pokusu o uvolnění obránce soupeře ve vlastní šestnáctce fauloval a rozhodčí nařídil penaltu.
Kaulfus pokutovým kopem do středu kosmonoské braky zvýšil na 3:1.
V 86. minutě ještě Kosmonoští tvrdou střelou snížili - 3:2
.
Zbývající minuty se dohrály za těsného boleslavského vedení. „V prvním poločase bylo opravdu na co koukat, oba týmy se snažily konstruktivně vést každý útok a celkově bylo na každé straně spoustu brankových příležitostí. Nás mrzí v některých částech první půle horší kvalita hry ve druhé třetině hřiště, kde jsme ve spoustě situací nevyřešili správně předfinální a nebo finální přihrávku. Ve druhém poločase tempo i kvalita hry opadly. Na naší straně bylo několik technických chyb. Nicméně jsme rádi, že jsme utkání zvládli vítězně a především v prvním poločase se velmi slušně prezentovali prvky, na kterých se snažíme v tréninkovém procesu pracovat," řekl po vyhraném utkání trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Lukáč - Bobek (46. Tvrdý), Soukup, Pavlíček (46. Král), Musil (46. Fořt) - Filip (68. Naďo), Naďo (46. Šoufek), Charamza (46. Novák) - Kolář (68. Bobek), Monyč, Kaulfus.

Góly FK MB U19: 45. a 68. Kaulfus (druhý z pokutového kopu), 52. Tvrdý

Fanshop banner