Druhá výhra v zimní Tipsport lize
Klub

Druhá výhra v zimní Tipsport lize

Redakce

Druhé utkání zimní Tipsport ligy vyhráli mladoboleslavští fotbalisté nad druholigovým soupeřem nejtěsnějším rozdílem, který zařídil Ladra proměněním pokutového kopu. Hrálo se za mrazivého počasí na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

První poločas začal po Fulnekově sražené střele boleslavským rohovým kopem, který poslal Ladra do náruče chrudimského brankáře. Do přestávky to zůstal v podání boleslavského týmu jediný roh, naopak Chrudimští jich rozehrávali pět a i ze hry vyprodukovali více nebezpečných situací před soupeřovou brankou. V 5. minutě po Bauerově přihrávce se v šanci ocitl chrudimský David Látal, ale těsně minul Polačkovu branku. O tři minuty později po druhém chrudimském rohu Harušťák z malého vápna překopl boleslavskou branku. Ve 22. minutě se po slibné boleslavské kombinaci ocitl Pech před chrudimským brankářem, kterého však neprostřelil. V příští minutě se ke slibnému zakončení opět odhodlal Pech, ale pokus z jeho kopačky postrádal razanci a brankář Mach si u levé tyče snadno poradil. Kolem 30. minuty Boleslavští ubránili dva protivníkovy rohy. Ve 37. minutě po Karafiátově dalekosáhlém křížném pasu a následné Matějovského přihrávce Ladra vystřelil nepřesně. V předposlední poločasové minutě po spolupráci Matějovského s Pechem se neprosadil z deseti metrů Skalák v do té doby největší boleslavské šanci.

Druhý poločas odehráli Boleslavští ve výrazně pozměněné sestavě a mnohem aktivněji. V 53. minutě sice Chrudimští vyšachovali boleslavskou obranu a z Kejřovy šance vytěžili šestý roh, ovšem v dalším průběhu většinu času čelili boleslavskému tlaku. V 57. minutě Boleslavští získali svůj druhý roh a v následující půlhodince kopali další čtyři. V 60. minutě po Ladrově centru z pravé strany Vojta hlavičkoval z malého vápna těsně nad chrudimské břevno. Boleslavští čím dál častěji ohrožovali soupeřovu branku především Maškem a Vojtou po akcích opakovaně zakládanými přesnými pasy Šimka, Látala či Krále. Například v 76. minutě se po dlouhém Šimkově nákopu hnal zleva proti chrudimské brance Mašek, ale jeho tvrdá rána byla hodně nepřesná. V 78. minutě po Látalem založené akci a Žitného přihrávce Vojtovo zakončení vytlačil chrudimský gólman se štěstím mimo konstrukci své branky. Utkání rozhodla situace deset minut před koncem.
V 79. minutě Látalův centr z kraje šestnáctky nepustil před chrudimskou branku Svoboda za pomoci ruky a sudí Berka bez váhání nařídil pokutový kop, který přízemní ranou k levé tyči Ladra proměnil - 1:0.
Boleslav tak těsně vyhrála druhé utkání z programu skupiny A zimní Tipsport ligy a i když trenér Hoftych využívá velmi širokého hráčského kádru včetně talentovaných dorostenců, udržuje si naději na obhájení loňského prvenství.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček (46. Kořán) - Rulc (46. Král), Šimek, Karafiát (46. Donát) - Dele, Matějovský (46. Žitný) - Pech (46. Radek Látal), Skalák (46. Ekpai), Fulnek (46. Mašek) - Jawo (46. Vojta), Ladra.

Sestava MFK Chrudim: Mach - Halász, Hašek (70. Gregovský), Harušťák, Svoboda - Bauer (46. Juliš), Řezníček (46. Kesner), Kodýdek (70. Sedlák), Sotorník (64. Gerhart) - Záviška (46. Kejř), David Látal.

Gól: 79. Ladra (z pokutového kopu)

Rozhodčí: Berka - Kříž, Šafránková

Diváků: 105

Fanshop banner