Hodnocení podzimu 2022 družstva šestnáctiletých
Klub

Hodnocení podzimu 2022 družstva šestnáctiletých

Redakce

Tým FK Mladá Boleslav U16 složený z hráčů ročníku 2007 je v konkurenci dvaceti družstev České ligy dorostu U17 po podzimní části ročníku 2022-23 na osmém místě s 34 body a aktivním skóre 51:33.

Na soupisce FK Mladá Boleslav U16 jsou brankáři Jindřich Tejnora, Matěj Škrdla, Tomáš Dlask a hráči Adam Zouhar, Daniel Honc, Martin Otta, Ondřej Iltis, Samuel Klieštik, Adam Linhart, David Kosorič, David Šadarivskyi, Matěj Cigánek, Jakub Rössler, Jan Ilco, Martin Kurc, Ondřej Rittenauer, Tomáš Kocour, Alex Eichler, Michael Kühnel. V průběhu podzimní sezóny z družstva odešel Jakub Kessler, místo něho přišel Matěj Cigánek.
„Většina hráčů velmi dobře zvládla přechod z žákovské do dorostenecké kategorie. V zápasech s většinou o rok staršími hráči nepropadali a celkově v soutěži hráli více než důstojnou roli. Je potěšující, že i zápasy s týmy z popředí tabulky měly herně vyrovnaný charakter. Tým je živý, vnímavý a pracovitý. Někteří hráči, pokud se budou i nadále zlepšovat, mají potenciál pro uplatnění v profifotbale. Týmu by prospělo doplnění o minimálně tři hráče s vyšší kvalitou, než mají někteří stávající hráči," shrnul poznatky z podzimní sezóny trenér FK Mladá Boleslav U16 Pavel Jícha, který za nejlepší členy kádru považuje čtveřici Michael Kühnel, Adam Zouhar, Martin Otta, Daniel Honc.
Při jedenácti vítězstvích a jedné remíze dosažené celkové skóre 51:33 svědčí o páté nejlepší ofenzívě, více gólů nastřílely pouze družstva z prvních čtyř míst: 1. Slavia (77), 2. Bohemians (75), 3. Liberec (77), 4. Teplice (73).
Mladoboleslavský Michael Kühnel je v pětici nejlepších kanonýrů české ligy mladších dorostenců: 24 - Vít Šimr (Bohemians), 16 - Najden Chadžiev (Bohemians), Adam Podrazil (Liberec), 14 - Michael Kühnel (Mladá Boleslav), Josef Myška (Teplice). Další mladoboleslavské góly na podzim 2022 stříleli: 8 - Tomáš Kocour, 5 - Alex Eichler, Daniel Honc, David Kosorič, Jakub Rössler, 3 - Jan Ilco, 2 - Adam Zouhar, 1 - Matěj Cigánek, David Fedečko, Vojtěch Masařík a českobudějovický Karel Šmrha do vlastní branky.

Fanshop banner