Reprezentant Mašek překonal dánského brankáře
Klub

Reprezentant Mašek překonal dánského brankáře

Redakce

Junioři i dorostenci v českých reprezentačních dresech při listopadových přípravných zápasech ani jednou nevyhráli. Ze čtyř mladoboleslavských fotbalistů se nejvíce dařilo Lukáši Maškovi, který se prosadil střelecky.

Výsledky přípravných utkání U21
Pátek 18. listopadu v portugalském Portimäo: Portugalsko U21 - Česko U21 5:1
Úterý 22. listopadu ve španělském Murcia: Norsko U21 - Česko U21 4:0
Pro přátelská utkání v Portugalsku a Španělsku v původní dvacetičlenné nominaci trenéra Jana Suchopárka neměla Mladá Boleslav zastoupení, jen mezi necestujícími náhradníky byli Denis Donát a David Pech. Z nich byl dvacetiletý David Pech dodatečně povolán k druhému duelu proti norským juniorům. Nastoupil v základní sestavě a protrpěl celých devadesát minut vysoké prohry.

Výsledky přípravných utkání U20
Středa 16. listopadu v českém Chomutově: Česko U20 - Německo U20 2:2
Pondělí 21. listopadu v italském Sassuolo: Itálie U20 - Česko U20 2:1
Ve dvacetičlenné nominaci trenéra Aleše Křečka ze tří zahraničních a třinácti českých klubů byl také devatenáctiletý Vojtěch Stránský z FK Mladá Boleslav. Proti Německu byl v základní sestavě, než jej v 72. minutě vystřídal Uhlíř z pražské Dukly, do druhého utkání proti Itálii nezasáhl.

Výsledky přípravných utkání U19
Pátek 18. listopadu ve španělském Murcia: Dánsko U19 - Česko U19 3:2
Pondělí 21. listopadu ve španělském Murcia: Dánsko U19 - Česko U19 3:1
Ve dvacetičlenné nominaci trenéra Radka Bejbla ze tří zahraničních a devíti českých klubů byli osmnáctiletí Lukáš Mašek a Matyáš Vojta z FK Mladá Boleslav. První utkání Lukáš Mašek začal v základní sestavě a v 83. minutě dal druhý český gól, načež jej pro závěrečnou pětiminutovku vystřídal Mikulenka, a Matyáš Vojta hrál poslední čtvrthodinku, když v 76. minutě střídal autora prvního českého gólu Šmigu. Ve druhém utkání byl z boleslavské dvojice v základní sestavě Matyáš Vojta a hrál až do 70. minuty, kdy jej vystřídal Šmiga, do hry se zapojil i Lukáš Mašek, ale až od 65. minuty místo Slončíka.

Fanshop banner