Vítězná podzimní třetiligová derniéra
Klub

Vítězná podzimní třetiligová derniéra

Redakce

Poslední mistrovské utkání třetiligové podzimní sezóny se hrálo v mlžném sobotním dopoledni. V bojovném průběhu se útoky přelévaly z jedné strany na druhou. Hostující Přepeře dvakrát vedly, Boleslavští skóre dvakrát dorovnali a v přesčasové minutě získali tři body.

Brzo po zahájení byli Boleslavští blízko střeleckému úspěchu. Už ve 3. minutě po Vlkově přihrávce Vojta minul z dobré pozice přepeřskou branku. V 9. minutě nevyužili první rohový kop rozehraný Rulcem. V příští minutě Dancákovu přihrávku do šance Vojtovi vystihnul přepeřský brankář Truksa. Ve 21. minutě první přepeřský roh zmařil brankář Mikulec. Ve 22. minutě neuspěl Vojta proti přepeřskému brankáři Truksovi, přestože byl před ním zcela sám.
Ve 32. minutě první přepeřská nebezpečná akce vyvrcholila centrem z levé strany a po opakovaných odrazech od boleslavský obránců se k míči dostal Tvaroha a ranou při zemi se trefil k levé tyči - 0:1.

Boleslavští v několika ofenzivních akcích neuspěli, přesto stihli do přestávky vyrovnat.
Ve 41. minutě po spolupráci Königa s Dufkem boleslavský útok zakončil z patnácti metrů nechytatelnou bombou Vlk - 1:1.

Druhý poločas začal přepeřským trestným kopem, kterým Majer obstřelil hráčskou zeď, ale pozorného Mikulce nepřekvapil. Ve 47. minutě se Boleslavští ubránili rohovému kopu. Na druhé straně hřiště v 50. minutě Dufkův brejk zlikvidoval Truksa. V 56. minutě po individuálním průniku Žitný na malém vápně přihrával Dufkovi, který však míč nezachytil. Z protiútoku šel soupeř podruhé do vedení.
V 58. minutě po kombinačním útoku z levé strany se z deseti metrů prosadil opět exboleslavský hráč v přepeřském dresu Tvaroha - 1:2.
Radost z opětovného vedení přepeřským fotbalistů dlouho nevydržela.
V 64. minutě Boleslavští zaútočili po pravé straně a nedůsledné počínání přepeřské defenzívy potrestal Dancák nekompromisně levačkou - 2:2.
V 78. minutě boleslavská nádherná kombinační akce skončila po Vlčkově centru jen nevyužitým rohovým kopem. V 87. minutě po Ježkově zakončení přepeřského ataku Mikulec zázračně vyrazil míč z brankové čáry. Následný boleslavský protiútok završil Žitný nastřelením břevna přepeřské branky.
V jedné přesčasové minutě boleslavští fotbalisté stihli vstřelit vítězný gól. Novotný rozehrál trestňák na pravou stranu, kde Rulc obehrál beka a jeho centr Gregor, jenž naskočil do hry před deseti minutami, nasměroval za Truksova záda - 3:2.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Rulc, Jahic, König - Vlk (58. Tvrdý), Dancák, Coňk (81. Gregor), Žitný, Novotný (73. Tichý) - Dufek (73. Vlček), Vojta. Připravení byli hráči Brejcha, Snížek a brankář Kořán.

Sestava FK Přepeře: Truksa - Nesvadba, Novotný, Krejzík - Jánošík, Tvaroha, Pavlata, Majer (81. Bulíř), Šulc (89. Novák) - Synek (74. Ježek), Martan. Připravení byli hráči Bína, Habr a brankář Čamrda.

Góly: 41. Vlk, 64. Dancák, 90. Gregor - 31 a 58. Tvaroha

ŽK: Dufek - Ježek

Rozhodčí: Paták - Kříž, Šiška

Diváků: 80

Mladoboleslavské béčko ukončilo letošní podzimní sezónu sérií pěti mistrovských utkání bez prohry: po vysoké domácí výhře nad béčkem Pardubic 4:0 v polovině října následovaly remízy v Živanicích 1:1 a doma se Zápy 0:0 a těsná vítězství venku nad béčkem Jablonce 1:0 a doma nad Přepeřemi 3:2. Po polovině zápasového programu B skupiny ČFL je družstvo FK Mladá Boleslav B v konkurenci šestnácti týmů deváté s dvaadvaceti body za šest výher a čtyři remízy při souhrnném skóre 21:16.
Na jedenadvaceti nastřílených gólech se podílelo jedenáct hráčů: 8 - Matyáš Vojta, 2 - Tobiáš Gregor, Lukáš Mašek, Matěj Vlk, 1 - Ladislav Dufek, Samuel Dancák, Petr Hradec, Ladislav Krobot, Martin Rulc, Martin Snížek, Patrik Žitný.

Fanshop banner