Poslední domácí podzimní utkání těsně vyhráli
Klub

Poslední domácí podzimní utkání těsně vyhráli

Redakce

Osmnáctiletí boleslavští fotbalisté v předposledním letošním mistrovském utkání těsně porazili pražského protivníka a v tabulce české ligy starších dorostenců se posunuli na lichotivou dvanáctou příčku v konkurenci dvaceti družstev.

Už ve 4. minutě pražský Körber překonal boleslavského brankáře Zaplatílka. Jeho spoluhráči za necelou půlhodinku vyrovnali Howardem, který ve 23. minutě proměnil pokutový kop. Ve druhém poločase padl jediný gól, a to zásluhou Šmerdy do pražské branky.

„Velmi těžký zápas s fyzicky zdatným soupeřem, který hrál jednoduchý styl s dlouhými nákopy do vápna. Kromě třetí minuty, kdy jsme obdrželi branku, musím kluky pochválit, že vše zvládli a zaslouženě zápas otočili," uvedl mladoboleslavský trenér Jan Buryán.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zaplatílek - V. Soukup, P. Soukup, Výda, Sofín - Gnip, Blažek, Kasáček (68. Straka), Kolář (83. Havlas), Šmerda (68. Strnad), Howard. Připravení ještě byli hráči Oláh, Trajkovski, Makovec a brankář Nevyjel.

Góly: 23. Howard (z pokutového kopu), 67. Šmerda - 3. Körber

Rozhodčí: Kovářová - Tvaroh, Horák

Diváků: 85

Boleslavští se posunuli v tabulce české ligy starších dorostenců dvanácté místo s jedenadvaceti body za šest vítězství a tři remízy při skóre 20:25. Z podzimního programu jim zbývá sehrát jedno utkání, ke kterému jedou v neděli 13. listopadu do Chrudimi, ta je se třiceti body šestá.

Fanshop banner