Dobrý výkon korunovaný třemi góly a oceněný třemi body
Klub

Dobrý výkon korunovaný třemi góly a oceněný třemi body

Redakce

Boleslavští fotbalisté v posledním domácím ligovém utkání letošního podzimu předvedli bojovný a střelecky produktivní fotbal, který diváci opakovaně ocenili potleskem. Především ve druhém poločase teplického soupeře jasně přehráli a připsali si zaslouženě tři body.

První poločas začali svižně a důrazně v očekávání teplické nebezpečné ofenzívy. Nečekaně brzo se na Gningovi vyžlutili dva boleslavští hráči, hned v úvodní minutě Dancák a o šest minut později Suchý, pro kterého to bylo už čtvrté podzimní napomenutí a tudíž disciplinární trest v letošním posledním ligovém kole.
V 8. minutě Žákovu hodně nepříjemnou přízemní střelu Šeda u pravé tyče tečoval na roh, kterému se boleslavská defenzíva ubránila. V 15. minutě Ladra akrobatickým zakončení nůžkami těsně minul teplickou branku. O tři minuty později po Ladrově centru přes Hybše se k zakončení marně tlačili Skalák a Mareček. Ve 31. minutě po Žákově centru se do šance málem dostal Gning, ale Suchý jej zablokoval.
Ve 43. minutě třetí boleslavský roh rozehrál Ladra a po několika odrazech uvnitř teplické šestnáctky Kubista sklepnul míč Marečkovi a ten se po zemi trefil k levé tyči, kam se brankář Grigar marně natahoval - 1:0.
V tříminutovém prodloužení poločasu utekl teplický Hyčka, ale jeho centr ke Gningovi neprošel, na druhé straně hřiště po čtvrtém Ladrově rohu Šimek hlavičkoval nedůrazně.

Druhý poločas začali Boleslavští o mnoho povedeněji, než první, neboť hned z první akce po přestávce zvýšili své vedení a evidentně se uklidnili, naopak Teplice přišly o výraznou porci elánu.
Ve 46. minutě po spolupráci se Skalákem vystřelil z úhlu slabě Pech, přesto brankář Grigar zasáhl nečekaně nejistě, k míči se dostal opět Skalák, ale neprotlačil ho za brankářova záda, což se vzápětí povedlo Marečkovi - 2:0.
V 52. minutě Skalák poslal do šance Marečka, proti němu vyběhl Grigar a nadějná akce skončila rohem, kterému se Teplice ubránily. O tři minuty později se po spolupráci se Skalákem dral mezi stopery do střelecké příležitosti Kubista, jenž vystřelil těsně vedle branky. V 58. minutě bombu teplického Jukla vyrazil Šeda na roh, který rozehraný Trubačem proletěl neškodně celým boleslavským vápnem.
V 61. minutě svižná boleslavská ofenzivní akce po pravé straně vyvrcholila Pechovou ostrou přihrávkou do soupeřovy šestnáctky a Ladrovým přesným zakončením k pravé tyči - 3:0.
Už půl hodiny před koncem se zdálo být o třech bodech jasno, Boleslavští však nepolevili v koncentraci se zřejmým záměrem dohrát utkání bez obdrženého gólu. V 77. minutě Urbanec tísněn Suchým vystřelil z patnácti metrů těsně nad Šedovu branku. V 80. minutě po boleslavském pátém rohu, prvním po změně stran, Stránský vysoko překopnul Grigarovu branku. V 83. minutě připravený Šeda zkrotil nebezpečný soupeřův centr z pravé strany. Ve čtyřminutovém nastavení po šestém boleslavském rohu Matějovský přihrál Ladrovi a jeho centr Mašek z malého vápna nasměroval těsně mimo pravou tyč Grigarovy branky.
Boleslavští se radovali z nejpovedenějšího domácího utkání letošního podzimu, získaných tří bodů a vylepšeného skóre, čímž se posunuli na devátou příčku průběžné ligové tabulky. Trenér Pavel Hoftych zářil spokojeností: „První poločas byl hodně soubojový a nic moc hezký fotbal. Naštěstí jsme dali gól před přestávkou a druhý hned zkraje druhého poločasu, ten nás dostal do pohody. Chtěli jsme proti Teplicím hrát s nulou, což se nám povedlo. Druhý poločas jsme byli výrazně lepší a zaslouženě vyhráli. Chválím celé mužstvo, nejenom střelce gólů a jsme všichni rádi, že jsme podruhé doma zvítězili."
Teplický trenér Jiří Jarošík moc spokojený nebyl: „Boleslavi pomohly góly na konci prvního a na začátku druhého poločasu. To byly rozhodující momenty zápasu. Někteří naši hráči nepodali dobré výkony a nevytvořili jsme si pořádnou gólovou šanci. Boleslav se dobře připravila na naše útočníky, kterým nevyhovoval její důraz."

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Šimek, Karafiát, Suchý - Pech, Kubista (84. Donát), Dancák (71. Matějovský), Fulnek - Daniel Mareček (78. Stránský) - Skalák (71. Mašek), Ladra. Připraveni ještě byli hráči Žitný, Látal, Darmovzal a brankář Mikulec.

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (60. Lukáš Mareček), Kučera (60. Urbanec), Jukl, Kodad - Trubač (81. Čičovský) - Žák (73. Fila), Gning (73. Vachoušek).

Góly: 43. a 47. Daniel Mareček, 61. Ladra

ŽK: Dancák, Suchý, Pech - Kučera, Kodad

Rozhodčí: Petřík - Kříž, Hádek

Diváků: 1933

Fanshop banner