Ke třem bodům z Jablonce stačil jeden Krobotův gól
Klub

Ke třem bodům z Jablonce stačil jeden Krobotův gól

Redakce

Boleslavské béčko těsně vyhrálo konfrontaci s jabloneckým béčkem a posunulo se tak na deváté místo B skupiny ČFL. Letošní třetiligovou podzimní sezónu uzavře v sobotu 12. listopadu od 10,15 hodin domácím zápasem s Přepeřemi.

První poločas začali Boleslavští aktivně a půl hodiny byli viditelně lepší než severočeský soupeř. V úvodní desetiminutovce rozehrávali čtyři rohové kopy, tři bez vytouženého efektu, ale čtvrtý vyvrcholil Rulcovou nebezpečnou hlavičkou, která přičiněním brankáře Surovčíka jen o několik málo centimetrů minula jabloneckou branku. Z ojedinělého jabloneckého útoku v 15. minutě nastřelil Velich tyč Kořánovy branky.
Ve 22. minutě se Novotného trestný kop odrazil od hráčské zdi a následně od dalšího jabloneckého obránce na hranici šestnáctky, kde se pohotově zorientoval kanonýr Krobot a trefil šibenici soupeřovy branky - 0:1.
Krobotova trefa pro zbylý čas utkání zůstala jedinou zdařilou a tudíž vítěznou. Po inkasovaném gólu zvýšili Jablonečtí své ofenzivní úsilí, ale pozorného Kořána v boleslavské brance nepřekonali.

Po přestávce si boleslavští fotbalisté těsné vedení pohlídali a ze severočeského sportovního areálu Břízky, kde má své domácí hřiště jablonecké béčko, odvezli zasloužené tři body. Druhý poločas byl hodně bojovný s řadou nepřesností na obou stranách, ke kterým přispěl hodně podmáčený terén, jenž se s ubývajícími minutami více a více zhoršoval. Oba týmy se opíraly o spolehlivé výkony svých brankářů, jabloneckého Surovčíka a boleslavského Kořána.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Jahic, König - Vlk (58. Tvrdý), Snížek (46. Žitný), Donát (46. Darmovzal), Tichý (85. Gregor) - Krobot (58. Dufek), Vojta, Novotný. Připravený ještě byl náhradní brankář Zaplatílek.

Sestava FK Jablonec B: Surovčík - Diviš, Vošahlík, Zárybnický (53. Stibor), Štěpánek - Breda (39. Nykrín), Podzimek, Rozhovec (63. Malý), Daníček - Ritter, Velich.

Gól: 22. Krobot

ŽK: Štěpánek - König, Kořán

Rozhodčí: Trska - Severýn, Hanousek

Fanshop banner