V přípravě prohráli s dospělým protivníkem
Klub

V přípravě prohráli s dospělým protivníkem

Redakce

Uprostřed prvního listopadového týdne boleslavští mladší dorostenci prohráli v rámci přípravy konfrontaci s dospělými fotbalisty z Dolního Bousova hrajícími středočeskou krajskou soutěž I. A třídy. Utkání se konalo na hřišti s umělou trávou ve školním areálu mladoboleslavské 9. základní školy Pastelka.

V úvodu utkání šel dolnobousovský tým snadno do vedení, když v 6. minutě Kasalovu lehkou střelu ze střední vzdálenosti boleslavský brankář Mečíř podcenil - 0:1.
V 18. minutě po krásném křížném míči od Masaříka se objevil sám před bousovským brankářem Bureš, ale jeho zpracování a následné zakončení bylo zdlouhavé a postrádalo potřebnou kvalitu.
Ve 30. minutě nedorozumění mezi brankářem Mečířem a obráncem Šosem potrestal Šolc druhým gólem v boleslavské síti - 0:2.
Ve 33. minutě uvolnil Beneš hezkou přihrávkou Součka, který se v sólu proti bousovské brance sám dostal z výhodné do nevýhodné pozice a akci zakončil z velkého úhlu nepřesně.
Ve 34. minutě po hezké boleslavské akci z levé strany Vokoun přihrál Vitákovi, jenž po rychlé kličce zdařile obstřelil brankáře a snížil na rozdíl jednoho gólu - 1:2.
Ve 38. minutě po brankářském výkopu prodlouženém hlavičkou jednoho z útočníků se jeho bousovský spoluhráč řítil sám proti boleslavské brance a když přehodil vybíhajícího brankáře Mečíře, tak téměř jistému gólu na brankové čáře zabránil obětavým zákrokem Masařík.

Ve druhém poločase byli zase úspěšnější bousovští fotbalisté.
V 51. minutě po hezké dolnobousovské akci středem hřiště Boško překonal Mečíře potřetí - 1:3.
V 60. minutě po špatné malé domů Orta bousovský soupeř ve velké šanci neuspěl a branku minul.
V 70. minutě po bousovském rohovém kopu Bureš neuhlídal Ježka a ten dobře mířenou hlavičkou rozvlnil síť za Mečířem - 1:4.
V 85. minutě bousovský brankář Pilař úspěšně reagoval na Kaiserovou střelu ze střední vzdálenosti, ale míč vyrazil jen k Lenerovi, který byl v dorážce úspěšný - 2:4.
V závěru si dolnobousovští fotbalisté pro ně příznivý výsledek zkušeně pohlídali.

„Utkání se nám nepovedlo. V zápase bylo plno podprůměrných individuálních výkonů. Týmově se nám nedařila mezihra ve středu hřiště a v poslední třetině jsme byli hodně nepřesní. Soupeř dokázal využil naší nedůslednosti v obraně a zaslouženě vyhrál," znělo hodnocení trenéra mladoboleslavských dorostenců Martina Mrvíka.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Mečíř - Šos, Ort, Masařík - Bureš, Víták, Nguyen, Vokoun - Souček, Beneš, Hurych.
Sestava FK Mladá Boleslav U17 v 2. poločase: Mečíř - A. Bejda, Ort, Keller - Bureš, Víták, Šos, Nguyen - Horák, Lener, Kaiser.

Branky: 34. Víták, 85. Lener - 6. Kasal, 30. Šolc, 51. Boško, 70. Ježek

Fanshop banner