Popáté na podzim neskórovali
Klub

Popáté na podzim neskórovali

Redakce

Po vyrovnaném prvním poločase, mírné boleslavské převaze po změně stran a zbytečně přeháněném zápském důrazu v osobních soubojích si soupeři připsali každý po jednom bodu za bezgólovou plichtu. Boleslavští v pátém podzimním utkání vyšli střelecky naprázdno.

Utkání začalo zápskou šancí, v níž Tvaroh hlavičkoval těsně mimo boleslavskou branku. V 5. minutě po trestném kopu Kavalíra získaly Zápy roh a o pět minut později Petrlák z dálky boleslavskou branku minul. V 11. minutě Boleslavští promarnili svůj první rohový kop. V 16. minutě Stránský přihrával do šance Maškovi, kterému míč utekl a ve 21. minutě po Stránského centru Novotného zakončení zablokoval zápský Petrlák.
Ve 26. minutě Vlkův dobrý centr promarnil Mašek a ve 28. minutě další Vlkův povedený centr odvrátil od zápské branky Pardubský. V příští minutě na opačné straně hřiště si brankář Mikulec jistě poradil s Kavalírovou dalekonosnou střelou. Ve 39. minutě Mašek obehrál dva protihráče, přihrál Coňkovi, ale jeho nepovedený centr skončil v náruči zápského brankáře Vejmoly. Ve 43. minutě König zblokoval Jankovu ránu. V závěrečné minutě prvního dějství Boleslavští promarnili čtvrtý rohový kop.

Druhý poločas otevřeli marným atakem boleslavský Vojta a nezdařenou střeleckou příležitostí zápský Matějka. V 53. minutě Vojta přihrál Maškovi, který zcela sám před zápskou brankou vystřelil bez přípravy dva metry vedle. V 60. minutě po Kavalírově rohu Janko hlavičkoval nepřesně. V 64. minutě Novotného razné zakončení z úhlu zlikvidoval zápský gólman Vejmola. Uplynuly necelé dvě minuty a po Leitlově pasu se na zápskou branku řítil Vojta a jeho ránu z pár metrů Vejmola srazil vedle pravé tyče do rohu.
V 76. minutě Tarasjukův trestný kop od boleslavské branky odhlavičkoval Coňk. V 80. minutě Stránský individuální průnik zakončil střelou, s níž si pozorný Vejmola poradil. V 84. minutě boleslavský rohový kop završil Jahič volejem k levé tyči, kam se zdařile vrhnul Vejmola. V 86. minutě Stránský střílel nepřesně. V 87. minutě uvnitř boleslavské šestnáctky Pardubský překvapivou patičkou přihrál Růžkovi a jeho ránu z necelých deseti metrů k pravé tyči zmařil zázračným reflexem Mikulec. V závěrečných minutách měli Boleslavští evidentně více sil, ale soupeřova brankáře nepřekonali.
Utkání skončilo bezgólovou plichtou, pro boleslavské béčko druhou v této podzimní sezóně, první si připsalo hned v úvodním kole na hřišti hradeckého béčka. V podzimní sezóně v pěti utkáních ani jednou nepřekonali soupeřova brankáře (v Hradci, doma s Brozany, na kolínské Spartě, doma se žižkovskou Viktorií a doma se Zápy). V B skupině ČFL jsou desátí a v letošní podzimní sezóně mu zbývá sehrát dva mistrovské zápasy, v sobotním dopoledni 5. listopadu v jabloneckých Břízkách z tamním béčkem a o týden později v sobotu 12. listopadu od 10,15 hodin doma s Přepeřemi.

Sestava Mladá Boleslav B: Mikulec - Rulc, Jahic, König - Vlk, Snížek (72. Vlček), Coňk, Novotný (65. Leitl) - Stránský, Vojta (80. Gregor), Mašek. Připravení ještě byli hráč Tichý a brankář Kořán.

Sestava SK Zápy: Vejmola - Pardubský, Duben, Růžek, Tarasjuk - Eliáš, Petrlák - Kavalír, Janko (85. Kubeš), Tvaroh (61. Hajdo) - Matějka (69. Kubů).

ŽK: Mašek - Matějka

Rozhodčí: Pekař - Havel, Bohata

Diváků: 200

Fanshop banner