Třemi body přivezenými z Plzně napravili předchozí domácí prohru
Klub

Třemi body přivezenými z Plzně napravili předchozí domácí prohru

Redakce

Boleslavští venkovním vítězstvím napravili bodovou ztrátu z předchozí nečekané domácí prohry s Vyšehradem a navázali tak na říjnovou pětizápasovou sérii mistrovských zápasů bez prohry.

V bojovném střetnutí padl pouze jeden gól, a to k boleslavské radosti do plzeňské sítě. Vítěznou a tříbodovou trefu zařídil pět minut před přestávkou Charamza. Po změně stran Boleslavští těsné vedení ubránili. „První poločas jsme hráli podle našich představ a vytvořili si několik brankových příležitostí, z nichž proměnili až tu poslední v závěru poločasu. Druhý poločas z naší strany byl hodně bojovný. Soupeř nás dostal pod tlak několika standardními situacemi a za to, že to kluci všechno dokázali odehrát do bezpečí, je musím pochválit a pogratulovat k zisku tři bodů," mínil spokojený mladoboleslavský trenér Jan Buryan.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zaplatílek - Štěrba, P. Soukup, Výda, Sofín, Šoufek (88. V. Soukup), Blažek, Naďo, Gnip (70. Havlas) - Charamza (88. Makovec), Šmerda (70. Strnad). Připravení ještě byli hráči Oláh, Straka a brankář Nevyjel.

Gól: 40. Charamza

Rozhodčí: Schveinert - Schneider, Šlauf

Diváků: 80

Boleslavští si venkovní výhrou polepšili v tabulce české ligy starších dorostenců o dvě příčky a jsou po sedmnácti odehraných podzimních zápasech patnáctí s osmnácti body za pět vítězství a tři remízy při skóre 18:24. Z podzimního programu jim zbývá sehrát dvě utkání, v neděli 6. listopadu od 10 hodin doma proti pražské Admiře a o týden později v neděli 13. listopadu v Chrudimi.

Fanshop banner