Z boleslavských hráčů na hostování zářil střelec Mužík
Klub

Z boleslavských hráčů na hostování zářil střelec Mužík

Redakce

Z FK Mladá Boleslav jsou na hostování v šesti klubech tří výkonnostních úrovní hráči Mužík, Langhamer, Rolinek, Hönig a brankáři Šerák a Lichtenberg. Nejvýrazněji na sebe upozornil Ladislav Mužík, když dvěma góly zařídil postup Bohemians ze třetího kola do osmifinále českého poháru.

Čtyřiadvacetiletý útočník Ladislav Mužík hostuje v prvoligovém týmu vršovických Bohemians Praha 1905. Při domácí remíze s Olomoucí 1:1 hrál poslední čtvrthodinku, když v 77. minutě vystřídal Květa. Po klubové dohodě nastoupil i do prohraného utkání v Mladé Boleslavi 3:4 na závěrečných deset minut, když v 80. minutě nahradil Drchala. Ve třetím kole MOL CUP se výrazně podílel na postupu Bohemians přes druholigový Třinec, neboť vítězství 2:1 zařídil dvěma trefami ve 21. a 71. minutě utkání, které odehrál celé.

Dvaadvacetiletý obránce Martin Rolinek hostuje v druholigovém MFK Karviná. Při porážce v Prostějově 1:2 ani při výhře nad pražskou Duklou 5:0 nehrál. Odehrál však celých devadesát minut vítězného venkovního duelu třetího kola MOL Cup proti Soběslavi 2:0.

Devatenáctiletý záložník Daniel Langhamer hostuje v druholigovém FC Sellier&Bellot Vlašim. Ve vítězném venkovním utkání s olomouckou rezervou 5:0 hrál půl hodiny, když v 59. minutě vystřídal Solomona a do remízového utkání ve Vyškově 1:1 zasáhl jen na posledních pár minut, když v 88. minutě vystřídal Smejkala. Ve třetím kole MOL Cup při prohře na hřišti prvoligových Českých Budějovicích 1:3 odehrál celých devadesát minut.

Dvaadvacetiletý záložník Michael Hönig hostuje v třetiligovém FK Viktoria Žižkov. Při domácím vítězství nad Ústí nad Labem 5:0 hrál půl hodin, když v 60. minutě vystřídal Proška, a do venkovního vítězného duelu s pardubickou rezervou 2:0 naskočil na pár závěrečných minut vystřídáním Klusáka v 84. minutě.

Jedenadvacetiletý brankář Jáchym Šerák hostuje v druholigovém FK Varnsdorf. Domácí výhře nad rezervou Sparty 2:0 i remíze v Táborsku 1:1 přihlížel z lavičky náhradníků. Prohrané venkovní utkání třetího kola MOL Cup proti prvoligovému Slovácku 0:6 odchytal celé.

Devatenáctiletý brankář Kryštof Lichtenberg hostuje v třetiligovém FK Chlumec nad Cidlinou. Domácí vítězné utkání nad Přepeřemi 3:2, prohrané na hřišti hradeckého béčka Jablonce 0:3 i prohraný duel třetího kola MOL Cup proti prvoligovému Hradci Králové 0:4 odchytal celá.

Fanshop banner