Po povedeném první poločase druhý hodně pokazili
Klub

Po povedeném první poločase druhý hodně pokazili

Redakce

Nejmladší mladoboleslavské dorostenecké družstvo předvedlo dva poločasy rozdílné jako den a noc. V prvním nasázeli soupeři ze šestnácté příčky čtyři góly, což je uspokojilo natolik, že po pauze tři inkasovali a jen těsně uhájili tři body.

Boleslavští dobře začali a už v 8. minutě dal Ilco vedoucí gól. Za pět minut se přidal Kühnel, který podruhé v tomto utkání skóroval krátce před přestávkou. V posledních sekundách poločasu Honc zvýšil boleslavské vedení na čtyřgólový rozdíl.
Pod dojmem výrazného náskoku boleslavští mladíci polevili a ve druhém poločase připustili, aby se soupeř vrátil do boje o body. Nejprve dvě minuty po změně stran snížil Wu Hung a v závěrečné čtvrthodince dokonce Gajzler a Dang Le upravili skóre na rozdíl jediného gólu. Boleslavští však těsné vedení uhájili a připsali si tři body za osmé podzimní vítězství. S pětadvaceti body a sedmou neproduktivnější ofenzívou jsou jedenáctí a drží se tak v relativně klidném středu české ligy mladších dorostenců, která má dvacet účastníků.
Mladoboleslavský trenér Pavel Jícha se však velmi zlobil, jak hráči vypustili druhý poločas: „S výkonem v prvním poločase jsem byl spokojený. Měli jsme kontrolu nad hrou, dobře kombinovali, vytvářeli si šance a do kabin odcházeli za poločasového stavu 4:0. Věřil jsem, že na to navážeme i po přestávce. Bohužel opak byl pravdou a hráči se po zbytek utkání prezentovali ostudným výkonem, z kterého maximálně tak bolely oči. Toto se nesmí opakovat!"

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Dlask - Iltis, Zouhar, Cigánek, Fedečko - Honc, Kurc (71. Otta), Ilco (46. Linhart) - Eichler (46. Rössler), Kűhnel, Kosorič. Připravený byl brankář Škrdla.

Góly: 13. a 40. Kühnel, 8. Ilco, 46. Honc - 49. Wu Hung, 78. Gajzler, 86. Dang Le

Rozhodčí: Vít - Stejskal, Váňa

Diváků: 50

Fanshop banner