O dva body přišli v poslední minutě
Klub

O dva body přišli v poslední minutě

Redakce

Boleslavští po gólu v prvním poločase těsné vedení udrželi celou hodinu, ale přišli o ně ve třetí nastavené minutě, kdy dal východočeský soupeř šťastný vyrovnávací gól. Boleslavské béčko nadále drží své postavení ve vyrovnaném středu tabulky B skupiny ČFL, na deváté příčce má patnáct bodů za čtyři výhry a tři remízy při pozitivním skóre 17:14.

První poločas byl herně vyrovnaný. V 6. minutě první nebezpečnější živanický centr z levé strany zlikvidoval boleslavský brankář Kořán. Ve 12. minutě Vojtův dalekonosný pokus skončil mimo opuštěnou živanickou branku. Na přelomu první a druhé čtvrthodinky boleslavská defenzíva odolala třem rohovým kopům a jednomu trestňáku. Ve 22. minutě pohledný boleslavský kombinační útok zakončil Snížek střelou těsně nad živanickou branku. Ve 25. minutě si Kořán poradil s nebezpečnou hlavičkou i následnou dorážkou.
Ve 30. minutě v závěru rychlého boleslavského brejku Dufkův centr zúročil Vojta ke skórování - 0:1.
Tři minuty před pauzou Snížek opět střílel těsně mimo živanickou brankovou konstrukci.

Druhý poločas byli boleslavští fotbalisté jasně lepším týmem, ovšem z výjimkou závěrečné desetiminutovky. Ve 47. minutě po Königově pasu se uvolnil střídající Vlček, ale sám před brankářem Frydrychem si neporozuměl s míčem. V 54. minutě po Vlčkově centru Leitl neuspěl ve vyložené gólové šanci. V 61. minutě střílel z dobré pozice nepřesně Coňk. V 72. minutě se v závěru skvělé útočné akce ocitl Malý, ale byl z toho pouze rohový kop.
Za neproměňování šancí k navýšení boleslavského vedení přišel trest. Živaničtí v závěrečných deseti minutách hodně zjednodušili svoji hru a nakopáváním dlouhých míčů k mladoboleslavské šestnáctce se pokoušeli o vyrovnání skóre, což se jim povedlo ve tříminutovém nastavení, kdy se míč odrazil k Horčičkovi, který naskočil do hry jen na závěrečnou čtvrthodinku a parádně se trefil na zadní tyč Kořánovy svatyně - 1:1.
„Ve vyrovnaném prvním poločase jsme dokázali vstřelit branku po pěkné kombinaci. V druhém poločase jsme byli lepším týmem, ale nevyužili ani jednu z mnoha gólových šancí. Soupeř v poslední minutě srovnal skóre po odraženém míči pěknou Horčičkovou střelou k tyči. Podali jsme poctivý a kombinační fotbal s nasazením po celých devadesát minut a cítíme, že k vítězství jsme měli blízko," řekl asistent mladoboleslavského trenéra Adrian Vizingr.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Jahic, König - Vlk, Snížek (90. Gregor), Coňk (87. Tichý), Leitl - Dufek (46. Vlček), Vojta (66. Malý), Novotný. Připraveni ještě byli hráč Peterka a brankář Zaplatílek.

Góly: 90. Horčička - 30. Vojta

Rozhodčí: Matějka - Klečka, Stieber

Diváků: 90

V podzimní sezóně 2022 zbývá týmu FK Mladá Boleslav B sehrát už jenom tři zápasy, a to postupně doma se Zápy (30.10.), v Jablonci a doma s Přepeřemi (12.11.).

Fanshop banner