Po nešťastném začátku drama se šťastným koncem
Klub

Po nešťastném začátku drama se šťastným koncem

Redakce

Neskutečné fotbalové představení v Lokotrans Aréně předvedli společným úsilím fotbalisté Boleslavi a Bohemians. Boleslavští v utkání bohatém na gólu třikrát prohrávali, třikrát však soupeřův náskok srovnali a v závěru strhli vítězství na svoji stranu. V této podzimní sezóně slavili domácí výhru až na šestý pokus, stála však za to čekání...

Začátek utkání byl pro boleslavský tým nešťastný. Hned po výkopu se Bohemians vrhli do útoku, v jehož finále ve shluku před boleslavskou brankou zahrál Suchý rukou, hra však pokračovala a při dalším vršovickém ataku prosvištěl centr boleslavským brankovištěm naštěstí neškodně. Načež hlavní sudí Berka hru přerušil a na výzvu VAR se šel podívat na video záznam, aby dodatečně za Suchého prohřešek nařídil penaltu proti Boleslavi.
Ve 4. minutě Květ jistou ranou k levé tyči pokutový kop proměnil v brzké vedení Bohemians - 0:1.
V dalším průběhu poločasu si Boleslavští sice vynutili mírnou herní převahu, ale povětšinou jalovou. Brankáře Valeše zaměstnávali sporadicky a Bohemians houževnatě hrozili brejky. V 18. minutě Šeda vytlačil nad břevno Prekopovu bombu. Dvakrát se nepovedeně pokoušel o střelbu Jánoš a jednou Květ po Dancákově kiksu. Boleslavští promarnili tři rohy rozehrávané Ladrou, navíc po jeho centru ze hry se ve 35. minutě utkal v důrazném hlavičkovém střetu Kubista s vršovickým stoperem Křapkou. V závěru poločasu se do slibné střelecké pozice dostal Fulnek, ale s jeho nedůrazným a navíc ještě tečovaným zakončením si brankář Valeš poradil.
Rozhodčí Berka nastavil poločas o tři minuty a v posledních sekundách po spolupráci Skaláka se Šimkem se míč dostal ve vápně k Marečkovi, který se bez přípravy trefil k pravé tyči - 1:1.

Do druhého poločasu vběhli boleslavští fotbalisté s velkým elánem a zatlačili protivníka k jeho brance, kterou však nedobyli. Ke Skalákově centru se nikdo nedostal, Pech pálil nepřesně a Skalákova snaha o přelobování gólmana skončila nad vršovickou brankou. V 54. minutě po odvráceném Kovaříkově trestňáku Jánošovu bombu jistě chytil Šeda.
V 58. minutě po Drchalově tečovaném zakončení získali Bohemians druhý roh (první po změně stran), který rozehráli nakrátko a když dostali míč do boleslavské šestnáctky, tak se Drchal trefil k levé tyči - 1:2.
V 59. minutě měl Drchal na kopačce další gól, naštěstí pro Boleslav z úhlu rozvlnil pouze boční síť Šedovy branky. Boleslavští podruhé dotahovali soupeřův náskok a tentokrát ho dorovnali za necelých pět minut.
V 62. minutě Kubista poslal podle levé lajny Fulneka a jeho ostrý přízemní centr proletěl skoro celým soupeřovým brankovištěm, aby u vzdálenější tyče snadno do odkryté poloviny branky skóroval Pech - 2:2.
V 68. minutě Fulneka na půlící čáře hodně neomaleně srazil Jánoš, za což jej sudí Berka potrestal žlutou kartou, ale po intervenci VAR žluté napomenutí zrušil a vršovického hráče vyloučil. Boleslav tak měla před sebou dvacetiminutovou přesilovku. Že nebude snadným obdobím s očekávaným vyústěním, uvědomili si boleslavští hráči zanedlouho při inkasování třetího gólu.
V 72. minutě rozhodčí po zákroku stopera Šimka nejprve nařídil trestný kop z boku boleslavské šestnáctky, ale pod vlivem VAR verdikt překvalifikoval na pokutový kop. V 73. minutě Květ proměnil druhý pokutový kop v tomto utkání ve třetí vršovické vedení - 2:3.
Závěrečná čtvrthodinka byla neskutečně bláznivá se šťastným koncem pro boleslavské fotbalisty, kteří dokázali na dlouhé minuty zatlačit vršovický oslabený tým k jeho šestnáctce.
V 83. minutě se do Fulnekova přetaženého centru Šimek odvážně vrhnul a hlavičkou s pomocí levé tyče dostal míč za Valešova záda - 3:3.
Už tak mohutný tlak dokázali Boleslavští vystupňovat a korunovat vítěznou trefou.
V 86. minutě po spolupráci Pecha s Ladrou na pravé straně se v přehuštěné vršovické šestnáctce dobře zorientoval Mareček a prostřelil Valeše - 4:3.
Boleslavští se poprvé v tomto utkání dostali do vedení, ale tři body ještě byly daleko. Rozhodčí Berka totiž přidal osm minut nad standardní devadesátiminutovou porci. Bohemians se vrhli do riskantního útočení, ale Šedu už nepřekonali. Na druhé straně v přesčase byli nejblíže gólu Stránský, jenž sólo z levé strany zakončil nastřelením brankáře, a Šimek hlavičkující do břevna po Ladrově trestném kopu z boku soupeřovy šestnáctky. Bolelsav těsné vedení uhájila a slavila první podzimní výhru ve své domácí Lokotrans Aréně, naopak Bohemians smutnili z první podzimní venkovní prohry.

Oba trenéři shodně označili utkání za bláznivé. "První poločas jsme odehráli dobře, ale klíčovým momentem byl gól na 1:1 před přestávkou, protože Boleslavští si do druhého poločasu přenesli získanou euforii. Závěr byl bláznivý s červenou kartou a zásahy VAR. Když dáme venku tři góly a třikrát vedeme, meli bychom brát nejméně bod. Nezbývá, než Boleslavi blahopřát a svým klukům poděkovat za bojovnost," pravil trenér Bohemians Jaroslav Veselý.
"Bylo to hektické utkání se šťastným koncem pro nás. Třikrát jsme byli v nevýhodné pozici, třikrát dotahovali náskok soupeře a jsme šťastní, že jsme doma poprvé vyhráli," řekl chraplavě vykřičeným hlasem boleslavský trenér Pavel Hoftych, který opět litoval, že neměl k dispozici Matějovského a Škodu. Z neúnavně bojujícího týmu vyzvedl útočné duo Skaláka s Ladrou a trojici, která je podporovala, čili Kubistu uprostřed a Fulneka s Pechem na krajích. "Ulevilo se mi, když odešel ze hřiště Drchal, který dělal naší obraně velké problémy. Důležité pro vývoj utkání byla skutečnost, jak mužstvo šlo za tím, že domácí neúspěchy konečně už zlomí, kdyby Skalák s Ladrou neměli současnou top formu, nepovedlo by se nám to," dodal Hoftych.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Šimek, Karafiát, Suchý - Kubista - Pech, Mareček (89. Darmovzal), Dancák (80. Mašek), Fulnek - Ladra, Skalák (90. Stránský). Připravení ještě byli hráči Donát, Látal a brankář Mikulec.

Sestava Bohemians Praha 1905: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál (90. Bartek), Jindřišek, Jánoš, Kovařík (63. Hronek) - Květ (80. Krch), Prekop (90. Hála) - Drchal (80. Mužík).

Góly: 45. a 86. Mareček, 62. Pech, 83. Šimek - 4. a 73. Květ (oba z pokutových kopů), 58. Drchal

ŽK: Kubista - Květ, Hronek

ČK: Jánoš (v 67. minutě)

Rozhodčí: Berka - Machač, Slavíček

Diváků: 2673

Fanshop banner