Vyhráli přípravu po herně vyrovnaném průběhu
Klub

Vyhráli přípravu po herně vyrovnaném průběhu

Redakce

Ve středu 19. října mladší dorostenci těsně porazili v přípravném utkání pražský Motorlet, který o dvě výkonnostní úrovně níže je na čele skupiny A české divize mladších dorostenců.

Vstup do prvního poločas vyšel lépe fotbalistům pražského družstva.
V 5. minutě po prvním rohovém kopu zůstal jeden z hráčů Motorletu úplně volný v boleslavském pokutovém území a hlavou překonal bezmocného brankáře Koláře - 0:1.
Boleslavský tým poprvé zahrozil až v 15. minutě po hezké a rychlé kombinaci z levé strany, když po spolupráci Matějovského s Masaříkem přestřelil úplně prázdnou branku Souček. V 19. minutě po dlouhém soupeřově nákopu a chybě boleslavského stopera Kellera velká pražská šance skončila kousek vedle Kolářovy branky. Ve 30. minutě opět po jednoduchém dlouhém míči chyboval tentokrát Ort a pražský střelec ve velké šanci mířil mimo branku. Ve 37. minutě Boleslavští zaútočili po pravé straně, odkud Horák předložil míč Benešovi, který sám před brankářem promarnil příležitost k vyrovnání. Poločas tak skončil těsnou boleslavskou prohrou.

Ve druhém poločasu se Boleslavští zlepšili a dvakrát zvrátili nepříznivý vývoj skóre.
V 58. minutě trestný kop z rohu pokutového území zahrál Teterya tak, že nikým netečovaný nakonec skončil u zadní tyče v soupeřově brance - 1:1.
Nerozhodný poměr gólů vydržel jen pár minut.
V 60. minutě Pražané předvedli krásnou akci středem hřiště, kdy po dvou kolmých nahrávkách a přesném zakončení kolem brankáře Koláře šli opět do vedení - 1:2.
Boleslavští v závěrečné čtvrthodince dokázali nejen zdařile reagovat na druhý obdržený gól vyrovnáním, ale i zcela otočit skóre ve svůj prospěch.
V 64. minutě po přihrávce od Bureše běžel sám na soupeřovu branku Teterya, který po kličce brankáři zakončil do prázdné branky - 2:2.
V 75. minutě Matějovský chytře uvolnil Lenera a ten v samostatném úniku podobně jako před ním Teterya udělal brankáři kličku a do odryté branky završil výsledkové otočení zápasu - 3:2.

Motorlet v závěrečných minutách utkání vytvořil obrovský tlak na boleslavskou branku. V 87. minutě zmařil gólovou šanci brankář Kolář při závaru před svojí brankou a o dvě minuty později po pražském rohovém kopu a zakončení na zadní tyči jeden z hráčů Motorletu vyhlavičkoval nechtěně míč mířící do boleslavské branky a kuriózně tak zabránil vyrovnání.
,,Vyrovnané utkání, které jsme dvakrát prohrávali, se nakonec podařilo zlepšeným výkonem ve druhé polovině otočit a vyhrát," znělo stručné shrnutí výhry v přípravném duelu mladoboleslavského trenéra Martina Mrvíka.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v prvním poločase: Kolář - Bureš, Ort, Keller - Horák, Viták, Vostřel, Masařík - Souček, Beneš, Matějovský.

Sestava FK Mladá Boleslav U17 v druhém poločase: Kolář - Šos, Ort, Masařík - Bureš, Viták, Černý, Vokoun - Matějovský, Lener, Teterya.

Góly FK MB U17: 58. a 64. Teterya, 75. Lener

Fanshop banner