Boleslav postoupila přes Prostějov do osmifinále MOL Cupu
Klub

Boleslav postoupila přes Prostějov do osmifinále MOL Cupu

Redakce

Ve střetnutí třetího kola tuzemského poháru MOL Cup proti druholigovému Prostějovu dal trenér Hoftych příležitost dosud v podzimní sezóně méně vytíženým hráčům. Přesto Boleslavští podle očekávání postoupili do osmifinále po výrazném vítězství. Kromě čtyř vstřelených gólů ještě dvakrát trefili brankovou konstrukci.

Od začátku se pohárové utkání odehrávalo za boleslavské převahy. Už v 7. minutě kopali Boleslavští první roh bez ohrožení soupeřovy branky. V 8. minutě po centru zleva Mareček hlavičkoval do pravé tyče prostějovské branky. Soupeř kontroval podobně. V 10. minutě se do boleslavského vápna prodral Píchal a přízemní křížnou ranou nastřelil pravou tyč. V 17. minutě po Kubistově chybné rozehrávce Kušej zakončil prostějovskou šanci hodně nepřesně. V 18. minutě Boleslavští promarnili druhý roh.
V 19. minutě trestný kop z necelých dvaceti metrů poslal Ladra přes hráčskou zeď přesně do levého horního koutu prostějovské branky, v níž míč skončil až po efektním odrazu od břevna - 1:0.
Ve 23. minutě si boleslavský brankář Mikulec poradil s nebezpečným centrem Kušeje a o dvě minuty později snadno lapil centr Šumbery. Ve 26. minutě boleslavskou kombinaci završil nepřesnou střelou Karafiát.
Ve 30. minutě třetí boleslavský roh rozehrál Ladra a u bližší tyče se hlavičkou prosadil Mašek - 2:0.
Zanedlouho Boleslavští svoji evidentní herní převahu vyjádřili gólově potřetí.
V 36. minutě po spolupráci z levé strany se neprosadil Fulnek, po jeho přiťuknutí ani Darmovzal a až teprve Látalova střela mírně tečovaná obráncem skončila v soupeřově síti - 3:0.
Ve 37. minutě Šumbera povedenou přízemní ranou trefil pravou tyč boleslavské branky a dorážku do odkryté branky, když Mikulec ležel u pravé tyče, zvládl Píchal z ofsajdové pozice, proto prostějovský gól neplatil. Ve 40. minutě boleslavský kombinační útok zprava zakončil Ladra do středu branky, kde byl připravený brankář Krynskyi. Ve 42. minutě po Pincově centru Píchal hlavičkoval slabě do Mikulce. V poslední minutě poločasu čtvrtý boleslavský roh rozehrál Darmovzal, ale nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal k zakončení.

Po přestávce se do druhého poločasu vrátily oba týmy s dvojnásobnými změnami v sestavách. Na obrazu hry se však nic nezměnilo. Boleslavští měli nadále převahu a v prvních minutách po změně stran promarnili dva rohy. V 53. minutě Koudelkovu ránu jistě chytil Mikulec, který v příští minutě zmařil Kušejův sólový průnik za cenu rohu, ten byl první v prostějovském provedení a přímým nebezpečím pro boleslavskou branku se nestal.
V 56. minutě boleslavské dobývání soupeřovy branky začalo průnikem a přihrávkou Látala z pravé strany a skončilo Marečkovou střelou tečovanou bránícím hráčem mimo dosah nešťastného prostějovského brankáře - 4:0.
V 64. minutě poslal Šumbera důrazný trestný kop z dvaceti metrů k pravé tyči, kam se Mikulec vrhnul včas a úspěšně. V 67. minutě po spolupráci s Pechem vystřelil Stránský a míč vytlačil Krynskyi od levé tyče na osmý boleslavský roh, který rozehrál Žitný nepovedeně. V 68. minutě Darmovzal běžel od půlící čáry sám na branku, ale Bialek jej doběhl a zblokoval jeho pokus o zakončení na roh. V 80. minutě Šumbera z hranice vápna těsně minul levý horní růžek Mikulcovy branky. V 82. minutě po spolupráci Pecha se Stránským se nepovedlo zakončení Maškovi, který jen o pár centimetrů minul levou tyč. Ještě v té samé minutě nepovedenou soupeřovu rozehrávku vystihl Žitný a sám před brankářem nastřelil pravou tyč prostějovské branky. V 83. minutě Pechovu nedůraznou hlavičku Krynskyi snadno zkrotil. Boleslavští dovedli utkání do jasné výhry a bezpečně postoupili do osmifinálové fáze tuzemského poháru MOL Cup.

„Jsme rádi, že jsme měli celé utkání pod kontrolou a podali slušný výkon. Jsme spokojení s průběhem i kvalitou," řekl mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych s důrazem na fakt, že jím vedené mužstvo v letošní podzimní sezóně doma ještě v lize nevyhrálo, proto zároveň s vírou, že pohárová výhra na domácím hřišti jeho svěřence patřičně nabudí pro zbývající letošní ligový program. „Pohárové zápasy proti soupeřům z nižších soutěží jsou vždycky těžké. Proti Prostějovu nám pomohl relativně brzký gól a taky i trochu štěstí v situacích, které v ligových zápasech v letošním podzimu nemíváme. Domácí pohárová výhra nám jistě zvedne sebevědomí pro ligu a doufám, že domácí neúspěšnou sérii konečně proti Bohemce zlomíme a vyhrajeme," prohlásil Ondřej Karafiát, jenž do pohárového duelu nastoupil s kapitánskou páskou, kterou na závěrečnou čtvrthodinku od něho převzal Marek Suchý.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Donát, Karafiát (77. Suchý), Šimek - Látal, Kubista (46. Dancák), Mareček (60. Stránský), Fulnek (60. Pech) - Darmovzal - Ladra (46. Žitný), Mašek.

Sestava 1. SK Prostějov: Krynskyi - Blahuta, Bialek (70. Zbožínek), Elbel, Bolf - Píchal, Kušej (56. Bartolomeu), Kulig (46. Shchedryi), Šumbera, Koudelka - Pinc (46. Ali-Abubakar).

Góly: 19. Ladra, 30. Mašek, 33. Látal, 56. Mareček

Rozhodčí: Klíma - Pečenka, Cichra

Diváků: 350

Fanshop banner