S favorizovanou Slavií ztratili utkání za půl hodiny
Klub

S favorizovanou Slavií ztratili utkání za půl hodiny

Redakce

V jedenáctém kole celostátní ligy mladšího dorostu se boleslavskému družstvu ve střetnutí s pražskou Slavii výrazně nepovedl první poločas, který prohráli 0:4. Po přestávce se boleslavští chlapci polepšili a druhou polovinu utkání dokonce vyhráli, ale na body nedosáhli.

V úvodních třiceti minutách Boleslavští v rychlém sledu inkasovali čtyři góly. Už v 7. minutě byl brankář Mečíř krátký na Pikolonovu ránu z necelých dvaceti metrů - 0:1. Další dva góly do boleslavské branky padly z pokutových kopů. Ve 13. minutě naprosto zbytečně fauloval slávistického protihráče v pokutovém území Keller a pražský Pikolon snadno zvýšil vedení na 0:2. V 19. minutě se dalšího nedovoleného zákroku v boleslavské šestnáctce dopustil pro změnu Ulrich a slávistický kanonýr Pikolon druhým pokutovým kopem završil svůj hattrick - 0:3. Když se završila půlhodina hry, přišel Hurych snadno o míč ve středu pole a slávistický rychlý protiútok zakončil gólově Pikolon - 0:4.
,,První poločas jsme předvedli bojácný, odevzdaný výkon bez chuti a zápalu. Druhý poločas jsme vyhráli 1:0 po slušném výkonu. Kluci dokázali v hlavě přepnout a zápas měl z naší strany úplně jinou energii," pravil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.
Boleslavští hodně nepříznivé skóre mírně upravili až v závěru. Deset minut před koncem hezkou akci završil Souček krásnou přihrávkou mezi obránce na nabíhajícího Teteryu a ten sám před brankářem šanci vyřešil ukázkově - 1:4. V 84. minutě při závaru před slávistickou brankou byl faulován Vostřel, ale rozhodčí Šulcová tentokrát pokutový kop nenařídila. „Za druhý poločas musím tým pochválit," řekl Martin Mrvík, který i po výrazné porážce ocenil zlepšený a snaživý výkon svého týmu ve druhé polovině utkání.
Družstvo FK Mladá Boleslav U17 je třetí od konce v pořadí ligové tabulky celostátní ligy mladších dorostenců, když z jedenácti utkání vyhrálo jen dvě, jednou remizovalo a osm prohrálo při souhrnném skóre 10:30.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - Šos, Ulrich, Keller (46. A. Bejda) - Horák (60. Nguyen), Vostřel, Černý, Vokoun (70. Masařík) - Hurych (46. Souček), Beneš (60. Lener), Teterya. Připravení ještě byli hráč Kaiser a brankář Kolář.

Góly: 81. Teterya - 7., 13., 19. a 30. Pikolon (druhý a třetí z pokutových kopů)

Rozhodčí: Šulcová - Opočenský, Šůma

Diváků: 30

Do mladoboleslavské branky nastřílel všechny čtyři góly Samuel Pikolon, který je bezkonkurečně nejlepším kanonýrem celostátní ligy mladších dorostenců s 21 góly. Jeho zásluhou má pražská Slavia U17 nejproduktivnější ofenzívu v soutěži s celkem jedenapadesáti nastřílenými góly.
Teprve za už rozhodnutého stavu utkání deset minut před koncem se prosadil nejlepší střelec mladoboleslavského družstva Roman Teterya svým třetím podzimním gólem. Z jeho spoluhráčů žádný neskóroval více než jednou, když na sedmi dalších podzimních gólech se podílelo sedm hráčů: Adam Bejda, Stanislav Bejda, Jáchym Beneš, Jiří Hurych, Adam Lener, Radim Souček, Adam Vostřel.

Fanshop banner