Po divokém úvodu marná snaha porazit oslabenou Slavii
Klub

Po divokém úvodu marná snaha porazit oslabenou Slavii

Redakce

Boleslavští prohráli první poločas v maximálně nervózní atmosféře a prohráli s protivníkem, který byl skoro celé utkání oslabený o vyloučeného hráče. K úspěchu jim chyběl klid, přehled a především kreativita v ofenzivě.

Úvod byl nečekaně dramatický. Už ve 4. minutě boleslavská defenzíva zaváhala při trestném kopu Oscara Dorleye a střelou z pár kroků Jurečka otevřel skóre utkání - 1:0.
Boleslavští se z brzo inkasovaného gólu záhy oklepali a vyrovnali za nesmírně divokých okolností.
V 7. minutě byl uvnitř slávistického vápna podražen Skalák a rozhodčí Křepský bez otálení nařídil pokutový kop a ukázal červenou kartu sešívanému stoperovi Ousouovi. Po konzultaci s VAR vyloučení Ousoua zrušil a pro změnu vyloučil Oscara Dorleye. Penaltový verdikt ponechal v platnosti.
V 11. minutě, téměř po pětiminutové prodlevě od faulu, Skalák pokutovým kopem vyrovnal na 1:1.
Následující minuty až do přestávky se odehrávaly ve velmi jiskřivém prostředí. Tribuny, především severní obsazená skalními fandy Slavie, skandováním urážely rozhodčího Křepského. Mnozí hráči v sešívaných dresech nesportovně reagovali na téměř každé rozhodnutí hlavního sudího a slávistický kapitán Olayinka opakovaně simuloval fauly. Hra byla od obou týmů značně neurovnaná. Šeda si pohlídal soupeřovy rohy, na druhé straně Kolář zvládl bez obtíží Pechovu střelu ze hry a Ladrův trestňák. Slávistický brankář si zachytal v závěrečných minutách prvního dějství. Ve 40. minutě vytáhnul od levé tyče Ladrovo technické zakončení po Dancákově přihrávce a o dvě minuty později zlikvidoval další Ladrovu pohotovou přízemní střelu.
V poslední minutě prvního poločasu přetažený centr od levé postranní lajny přiletěl k nehlídanému Lingrovi a ten ze snadné pozice vrátil Slavii vedení - 2:1.

Druhý poločas byl o boleslavském marném dobývání slávistické branky. Slávisté hrající v deseti lidech pochopitelně nikam nepospíchali a věnovali se bránění těsného vedení s pokusy o brejkové ataky. Boleslavští střídali zdlouhavé kombinace s dlouhými nákopy, ale neprosadili se. Nejblíže úspěchu byli v 59. minutě, kdy Ladrův centr ve vápně přizvedl Mašek hlavou a Fulnek sám před brankou nastřelil z pár kroků brankáře Koláře. V 68. minutě se zapotil Šeda při technické křížné střele Tiehiho. S blížícím se závěrem přibývalo nervozity v boleslavských řadách z marné snahy přemoct početně oslabeného soupeře a do vyložené brankové příležitosti se nikdo z boleslavských fotbalistů nepropracoval. Ani přesčasových pět minut na boleslavské prohře nic nezměnilo.

„Chystali jsme se na brejkové utkání, ale potom jsme hráli do plné obrany. Prohráli jsme hráčskými nezkušenostmi, z nichž plynula nekvalitní řešení našich ofenzivních akcí," mínil mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych. „Skalákem proměněná penalta nám hrála do karet, ale Slavia byla kvalitním protivníkem i v deseti hráčích. Zásadní pro osud utkání byl druhý gól v naší síti. Ve druhém poločase nám chyběli hráči typu Matějovského a Škody. Navíc po nuceném střídání Kubisty a Skaláka kvalita našeho mužstva poklesla, protože mladí hráči se teprve učí hrát a zvládat podobně těžká utkání. Nevyužili jsme příležitosti odvézt si ze Slavie kvalitnější výsledek," dodal Hoftych.

Sestava SK Slavia Praha: Kolář - Douděra, Oscar Dorley, Ousou, David Jurásek - Traoré (46. Kacharaba), Hromada (75. Masopust) - Ewerton (46. Tiehi), Lingr (64. Usor), Olayinka (78. Tecl) - Jurečka

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Mareček, Kubista (74. Vaníček), Dancák (54. Mašek), Fulnek - Pech, Skalák (61. Stránský), Ladra.

Góly: 4. Jurečka, 45. Lingr - 11. Skalák (z pokutového kopu)

ŽK: Masopust, Kolář - Kubista, Fulnek, Mašek, Karafiát

ČK: Oscar Dorley (v 9. min.)

Rozhodčí: Křepský - Hájek, Horák

Diváků: 10436

Fanshop banner