V konfrontaci béček bylo boleslavské lepší, než pardubické
Klub

V konfrontaci béček bylo boleslavské lepší, než pardubické

Redakce

Po herně vyrovnaném prvním poločase byli po změně stran Boleslavští, které po většinu utkání dirigoval zkušený Marek Matějovský, aktivnější a hlavně produktivnější. Zaslouženě získali tři body a v napěchovaném středu tabulky B skupiny ČFL přeskočili právě pardubické béčko.

První poločas byl vyrovnaný oboustrannou ofenzivní snahou, ale především v množství nepřesností obou týmů, které se snažily soupeřovu defenzívu překonat především dlouhými nákopy. První rohový kop utkání rozehrávali v 7. minutě Pardubičtí, ovšem Mikulec vysoký centrovaný míč jistě stáhnul u bližší tyče. O tři minuty později pardubická defenzíva snadno ubránila první boleslavský roh z Novotného kopačky. Ve 12. minutě po druhém pardubickém rohu rozehraném Jarkovským proskákal míč neškodně boleslavským brankovištěm. Ve 14. minutě po Novotného centru Stránský hlavičkoval těsně mimo soupeřovu branku. V 15. minutě boleslavský roh rozehrál Matějovský a u bližší tyče Vostřel hlavičkoval nepřesně. Ve 21. minutě pardubický Kurka obral o míč Stránského a po sprintu přes půlku hřiště přihrál Červenkovi, kterého do zakončení nepustil důrazný Rulc. Ve 22. minutě se Pardubičtí ubránili dvěma rohovým kopům. Ve 26. minutě po Vostřelově přihrávce Novotný z velké dálky minul pardubickou branku.
Ve 34. minutě Vlk na půlící čáře přihrál Matějovskému a po jeho pasu Stránský pronikl z pravé strany do protivníkova vápna, kde jej Řehák zastavil faulem. Nařízenou penaltu jistou ranou proměnil Vojta - 1:0.
Ve 37. minutě pardubický gólman Volšík svůj tým dvakrát podržel při dělovkách Vlka a Vojty. Ve 40. minutě po Matějovského pasu šel Novotný důrazně za míčem a na hranici soupeřovy šestnáctky se srazil s brankářem Volšíkem. Oba naštěstí pokračovali ve hře.

Druhý poločas, v němž byli po většinu z pětačtyřiceti minut Boleslavští lepší, začal slibnou akcí založenou Matějovským přes Dufka, jenž přesnou kolmici poslal do šance Vlka, který však prováhal správný moment ke střelbě a při pokusu o kličku Volšíkovi neuspěl.
V 51. minutě Matějovský na půlící čáře sebral protihráči míč a poslal do brejku Maška, kterého ve vápně podrazil Řehák. Sudí Vojáček bez váhání nařídil proti pardubické brance druhý pokutový kop, který Mašek namířil k levé tyči, kam se Volšík vrhnul včas. Teprve dorážkou Mašek přeci jenom dostal míč do soupeřovy branky - 2:0.
V 54. minutě po Matějovského obloučku za obranu se Dufkovi nepovedlo akrobatické zakončení. Pardubický protiútok zakončil Halász křížnou ranou, které Mikulec pomohl mimo branku a následný první roh druhého poločasu Boleslavští odvrátili. O dvě minuty později Štichauerovo nedůrazné zakončení snadno Mikulec chytil.
V 57. minutě mladoboleslavský šestý roh, první po přestávce, rozehraný Novotným pardubická obrana odvrátila, ale Boleslavští zůstali u míče a nadále atakovali protivníkovu šestnáctku. Obléhání ukončil Mašek střelou z dvaceti metrů k pravé tyči - 3:0.
V 63. minutě Červenkův pokus o brejk zarazil čistým skluzem Coňk. V 68. minutě nedůrazné Maškovo zakončení boleslavského útoku brankář Volšík snadno chytil.
V 71. minutě sedmý boleslavský roh rozehrál Leitl povedeným obloučkem do pardubického vápna a Rulc z deseti metrů ráznou hlavičkou k levé tyči zvýšil na 4:0.
V 74. minutě Pardubice promarnily dva rohy v jedné minutě. V 81. minutě Jarkovského střelu z pětadvaceti metrů zkrotil Mikulec u pravé tyče. V 82. minutě rozehrál Snížek jubilejní desátý boleslavský roh a Mašek z malého vápna hlavičkoval těsně nad pardubickou branku. V závěrečných minutách včetně dvou nastavených Boleslavští kontrolovali dění na hřišti a dovedli utkání do jasného vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Vlk, Coňk, Rulc - Novotný (64. Leitl), Matějovský (79. Snížek), König, Vostřel - Dufek (64. Vlček), Stránský (46. Mašek), Vojta (75. Slabyhoud). Připravení ještě byli hráč Jahič a brankář Kořán.

Sestava FK Pardubice B: Volšík - Svoboda (75. Stýblo), Řehák, Hrnčíř, Kurka (61. Koukola) - Jarkovský, Dostál (61. Šimek) - Halász, Štichauer (84. Miláček).

Gól: 51. a 57. Mašek, 34. Vojta (z pokutového kopu), 71. Rulc.

ŽK: Řehák

Rozhodčí: Vojáček - Severýn, Nejedlo

Diváků: 105

Fanshop banner