Remíza s velkou sportovní hodnotou
Klub

Remíza s velkou sportovní hodnotou

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci remizovali s favorizovanou pražskou Slavií, která je v české lize starších dorostenců jediným družstvem bez prohry. Pro oba střelce, boleslavského Tvrdého a slávistického Podroužka, to byly první góly v podzimní sezóně.

Od první minuty Boleslavští vsadili na hodně aktivní herní projev a z obávané konfrontace s týmem z popředí tabulky udělali vyrovnanou partii. Slávisté, kteří se pyšní nejproduktivnějším týmem soutěže se 44 nastřílenými góly, se proti boleslavské defenzívě prosadili pouze jednou z ojedinělé akce před přestávkou Podroužkem, jenž skóroval poprvé v letošním podzimu.
Do druhého poločasu se Boleslavští vrhli s odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj skóre, což se jim povedlo až tři minuty před závěrečným hvizdem. Vyrovnávací gól dal obránce Tvrdý svým prvním zápisem do střelecké statistiky v aktuální mistrovské sezóně.

„Od začátku utkání jsme soupeře napadali při zakládání útoků už od brankáře a musím kluky pochválit, že jsme to Slavii hodně znepříjemnili. Škoda obdržené branky z jediné soupeřovy akce v závěru prvního poločasu. Ta nás naštěstí nerozhodila a musím říct, že z kluků bylo cítit, jak moc chtějí vstřelit vyrovnávací branku. Přišla v závěru utkání a znamenala zisk zaslouženého bodu," pravil spokojeně po utkání mladoboleslavský trenér Jan Buryán.
Boleslavští dorostenci U18 jsou po čtrnácti odehraných mistrácích šestnáctí se čtrnácti body za čtyři výhry a dvě remízy v konkurenci dvaceti družstev české ligy starších dorostenců. Většinu utkání se trápí s koncovkou, o čemž svědčí jen šestnáct nastřílených gólů, což je čtvrtá nejmizernější ofenzíva. Méně gólů dali pouze sedmnácté Kladno (14), poslední Vyšehrad (14) a předposlední pražské Tempo (10).
Remíza se Slavií má značnou sportovní hodnotu. Sešívaní mladíci jsou v tabulce druzí a jako jediní v české lize starších dorostenců z dvaceti týmů dosud neprohráli, body ztratili pouze ve třech remízách v Pardubicích, s Bohemians a naposledy právě v Mladé Boleslavi.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zaplatílek - Tvrdý, Štěrba, Výda, Sofín - Pastyřík, Naďo, Blažek (71. Straka), Gnip (71. Makovec) - Růžička (10. Kasáček), Howard (71. Lenikus). Připravení ještě byli hráči Soukup, Oláh a brankář Nevyjel.

Góly: 87. Tvrdý - 39. Podroužek

Rozhodčí: Matějček - Oktábec, Janda

Diváků: 100

Fanshop banner