Z Brna se vrátili s pětigólovým rancem
Klub

Z Brna se vrátili s pětigólovým rancem

Redakce

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v aktuální podzimní sezóně podruhé obdrželi pět gólů a v pátém mistrovském zápase nedokázali ani jednou překonat soupeřova brankáře. Proto jsou v ligové konkurenci šestnácti družstev až třetí od konce.

Boleslavští na umělé trávě v brněnských Ivanovicích prohrávali od 8. minuty, kdy brankáře Mečíře překonal Večeřa. Ve snaze po vyrovnání jim velkou překážkou byly vlastní nepřesnosti. Tři minuty po změně stran inkasovali druhý gól a ve zbylém čase druhého poločasu polevili v ostražitosti při defenzivních úkolech a umožnili soupeři zvýšit vedení do podoby boleslavského debaklu.
„První poločas jsme odehráli s poctivým výkonem směrem do obrany. Bohužel jsme nedokázali dohrát jednu střelu ze střední vzdálenosti. Směrem do útoku hráči dělali spoustu nevynucených a zbytečných chyb a nepřesností. Druhý poločas jsme přestali plnit základní úkoly směrem do obrany a soupeř nás za to potrestal. Druhá polovina byla směrem do útoku lepší a fotbalovější, bohužel jsme postrádali potřebnou kvalitu na posledních třiceti metrech," zněl komentář vysoké prohry v Brně od trenéra mladoboleslavských dorostenců Martina Mrvíka.
Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v podzimní sezóně podruhé na soupeřově hřišti inkasovali „bůra" (v prvním kole v Hradci Králové a v desátém kole v Brně). Pětigólové příděly nebyly jejich nejpotupnější prohry, neboť na konci srpna dostali od Sparty sedmičku, přičemž soupeřova brankáře ani jednou nepřekonali. Mají třetí nejhorší skóre s bezkonkurečně nejslabší ofenzívou. V deseti podzimních zápasech nastříleli pouhých devět gólů (méně nedal už žádný jiný tým) a v polovině z deseti mistrovských zápasů nedali ani jeden gól. Klesli na třetí místo od konce v celostátní lize U17, když za dvě výhry a jednu remízu mají sedm bodů, jen o dva více než předposlední pražská Dukla a o čtyři body více než poslední Příbram.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - A. Bejda, Ulrich, Šos - Vokoun (75. Masařík), Vostřel (60. Beneš), Černý, Nguyen (45. Horák), Souček (46. Hurych), Lener, Kaiser (45. Teterya). Připravení ještě byli hráč Bureš a brankář Kolář.

Góly: 8. Večeřa, 48. Bečva, 65. Viktorín, 84. a 89. Kalvoda

Rozhodčí: Marek - Líkař, Langer

Diváků: 40

Fanshop banner