Když nedávají góly, radují se z ubránění bezgólové remízy
Klub

Když nedávají góly, radují se z ubránění bezgólové remízy

Redakce

V devátém kole celostátní ligy mladšího dorostu remizovali boleslavští mladíci s týmem plzeňských věkových vrstevníků ze třetího místa průběžného pořadí, proto je dělení bodů větším úspěchem pro boleslavské družstvo.

První poločas začali boleslavští hráči velmi aktivně a v úvodní půlhodince drželi se soupeřem výsledkově i herně krok. „V tomto směru předvedli velmi povedený úsek hry," mínil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík. V největší šanci se ocitl po hezké akci na zadní tyči Horák, kterého v poslední chvilce vychytal plzeňský brankář. Od 30. minuty Plzeňští začali boleslavský tým přehrávat a vytvořili si dvě velké šance, při kterých své družstvo podržel brankář Mečíř.

Druhá polovina utkání již byla v herní režii plzeňského týmu. Boleslavští především bojovností a nesmírnou snahou všechny soupeřovy útoky odráželi, a pokud to jen trošku šlo, vyráželi do rychlých protiútoků. Zhruba v polovině druhého poločasu měl zajímavou pozici v pokutovém území Teterya, ale jeho střela postrádala přesnost i razanci. O chvilku později na druhé straně opět vytáhl bravurní zákrok boleslavský brankář a udržel tak bezbrankové skóre. Největší boleslavská šance přišla pět minut před koncem, kdy povedený rychlý protiútok zahájil Kaiser a pokračoval přes Hurycha k volnému Vitákovi, který bohužel sám před brankou nastřelil pouze plzeňského gólmana. Utkání nakonec dospělo do bezbrankové remízy, což je vzhledem k výrazně odlišnému postavení soupeřů v tabulce větším úspěchem pro boleslavské hráče. To také potvrdil trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík v pozápasovém hodnocení: „Získaný bod s velmi dobrým soupeřem bereme. Plzeň měla individuálně větší kvalitu, ale náš tým to nahrazoval bojovností a týmovou spoluprací."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - Šos, Ulrich, Keller - Horák (70. Nguyen), Vostřel (70. Kaiser), Černý, Vokoun - Souček (60. Hurych), Beneš (60. Lener), Teterya (85. Viták).

Rozhodčí: Pekař - Kříž, Bohata

Diváků: 50

Boleslavské družstvo sedmnáctiletých poprvé v letošním podzimu remizovalo a v šestnáctičlenné tabulce celostátní ligy mladších dorostenců je na třinácté příčce se sedmi body za dvě výhry a jednu remízu při skóre 9:21. Podobně jako Boleslavští nastříleli pouhých devět gólů v devíti mistrovských zápasech už jenom Příbramští z posledního místa, žádný další z ostatních čtrnácti týmů nedal tak málo gólů. Ofenzivní mizérii dokumentuje statistický údaj, že Boleslavští v pěti posledních ligových zápasech skórovali pouze jednou, když v sobotu 17. září Teterya překonal soupeřova brankáře na slováckém Širůchu. Přehled střelců mladoboleslavských gólů je chudičký: 2 - Roman Teterya, 1 - Adam Bejda, Stanislav Bejda, Jáchym Beneš, Jiří Hurych, Adam Lener, Radim Souček, Adam Vostřel.

Fanshop banner