Tři body z Písku podepsané Howardovým hattrickem
Klub

Tři body z Písku podepsané Howardovým hattrickem

Redakce

Utkání v jihočeském Písku patřilo do programu devátého ligového kola, ale pro mladoboleslavské dorostence bylo celkově již třináctým v podzimní sezóně. Zaslouženě ho vyhráli zásluhou Howardova hattricku.

Už ve 2. minutě dal Kolář vedoucí boleslavský gól, což bezesporu ovlivnilo další vývoj utkání. „Ve druhé minutě po důrazu ve vápně jsme vstřelili branku, která nás měla uklidnit, ale bohužel se tak nestalo. Do pětatřicáté minuty to vypadalo, že jsme se vedení lekli. Vázla nám kombinace a špatně jsem řešili situace jednoho proti jednomu, což se později zlepšilo, začali jsme Písek přehrávat a zaslouženě vyhráli," zhodnotil druhou venkovní výhru mladoboleslavský trenér Jan Buryán.
Druhý gól do písecké branky přidal krátce před přestávkou Howard, který v úspěšné střelbě pokračoval i ve druhém poločase, kdy završil svůj hattrick. Teprve za rozhodnutého stavu necelých deset minut před koncem zmírnili písečtí dorostenci svoji prohru.
Boleslavští vítězstvím v Písku jen potvrdili své postavení na šestnácté příčce v konkurenci dvaceti družstev české ligy starších dorostů s momentálním ziskem třinácti bodů za čtyři výhry a jednu remízu při skóre 15:21.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Valín - Pastyřík, Štěrba, Výda, Sofín - Gnip, Naďo, Šoufek (78. Oláh), Soukup (65. Blažek) - Kolář (76. Straka), Howard (78. Trajkovski).

Branky: 82. Kohout - 2. Kolář, 41., 65. a 68. Howard

Rozhodčí: Toucha - Němec, Dunovský

Diváků: 30

Hattrickem do písecké sítě se Daniel Howard ujal žezla krále kanonýrů družstva FK Mladá Boleslav U18 a posunul se do dvacítky nejproduktivnějších střelců české ligy starších dorostenců, jimž vévodí Radek Šiler (Admira Praha) s dvanácti trefami. Daniel Howard v letošní podzimní sezóně nastřílel celkem pět gólů, čili třetinu ze souhrnné produkce svého týmu. Další mladoboleslavské góly dali: 2 - Matěj Kolář, 1 - Pavel Soukup, Lukáš Lenikus, Martin Růžička, Richard Gnip, Maxim Šimek, Dominik Šmerda, Šimon Blažek a do vlastních branek liberecký Kenny Ogboi a českobudějovický Adam Licehamr.

Fanshop banner