Po zlepšení v druhé půli zaslouženě vyhráli
Klub

Po zlepšení v druhé půli zaslouženě vyhráli

Redakce

Proti předposlednímu družstvu byli Boleslavští mírní favorité, což potvrdili až ve druhém poločase, kdy zvrátili nepříznivý vývoj utkání.

První poločas na hřišti v areálu mladoboleslavské fotbalové akademie vyhráli dorostenci pražského týmu gólem Andronikova krátce před završením půlhodiny hrací doby. Boleslavští hráli laxně a bez nezbytného důrazu.

Ve druhém dějství se Boleslavští zlepšili. Nejprve deset minut po změně stran Gnip vyrovnal a v 63. minutě Růžička dal vítězný gól.
Boleslavští v jedenáctém mistrovském utkání letošní podzimní sezóny slavili teprve třetí vítězství a polepšili si o dvě příčky na 16. místo v konkurenci dvaceti družstev české ligy starších dorostenců.

Mladoboleslavský trenér Jan Buryán měl radost z tříbodového zisku, ale neskrýval rozčarování z průběhu prvního poločasu: „Do zápasu jsme vstoupili špatně, kdy se nám nechtělo podstupovat osobní souboje, běhat bez míče, přepínat po ztrátě míče, a proto zákonitě přišel trest obdržené branky. Druhý poločas byl v těchto bodech o dost lepší a zápas jsme otočili. Jsem rád za zisk tři bodů, ale zklamán z první půle."

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Valín - Pastyřík, Král, Výda, Fořt - Gnip (79. Lenikus), Naďo, Drul, Růžička (65. Blažek), Charamza (89. Sofín), Howard.

Branky: 56. Gnip, 63. Růžička - 27. Andronikov

Rozhodčí: Machýček - Šesták, Stejskal

Diváků: 60

Fanshop banner