Vítězný přátelský duel proti druholigovému protivníkovi
Klub

Vítězný přátelský duel proti druholigovému protivníkovi

Redakce

Protože v posledním zářijovém víkendu je v ligovém programu reprezentační přestávka, pozvali si mladoboleslavští fotbalisté k přátelskému utkání druholigový tým z Táborska a po herní převaze ho porazili třígólovým rozdílem.

V první šanci boleslavský Látal se sám proti táborskému brankáři Zadražilovi neprosadil, když nastřelil jeho nohu. Ve 13. minutě Karafiát z dálky přestřelil branku. V 18. minutě první táborský nebezpečný útok vyvrcholil Varačkovým centrem, jenž proletěl boleslavským brankovištěm naštěstí neškodně. Než se naplnila půlhodina, zastřeloval se Matějovský. Ve 24. minutě jeho trestný kop odboxoval brankář Zadražil a o minutu později vystřelil z hranice šestnáctky hodně nepřesně.
Ve 26. minutě Matějovský zachytil soupeřovu rozehrávku, přesnou kolmicí našel ve vápně Vaníčka, kterého protihráč podrazil a nařízenou penaltu jistě proměnil Skalák - 1:0.
Nadále měli Boleslavští převahu, ale s minimem zakončení. Až ve 40. minutě po Matějovského přihrávce Skalákovu povedenou střelu z dvaceti metrů brankář vytlačil nad břevno a následný roh rozehraný Žitným ubránili Táborští jen s velkou dávkou štěstí. Ve 42. minutě Bezpalcův trestňák od levé lajny Polaček lapil a založil boleslavský protiútok, který rozhodčí zastavili odmáváním a odpískáním Vaníčkova ofsajdu.

Druhý poločas začal Skalákovým nedůrazným střeleckým pokusem, s nímž si táborský gólman snadno poradil. V 53. minutě Dufkovu bombu z necelých dvaceti metrů Zadražil vytlačil nad břevno a následný roh už Boleslavští k přímému ohrožení branky nevyužili. V 55. minutě Tusjaková tečovaná rána skončila prvním táborským rohem, který rozehrál Plachý a od boleslavské branky odhlavičkoval Šimek.
V 56. minutě předvedli Boleslavští svižný útok, v jehož finále Vaníček utekl protihráči a uvnitř šestnáctky před vyběhnuvším brankářem nezištně přihrál Darmovzalovi, který snadno do prázdné branky zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
V 61. minutě po centru zprava Polaček dvakrát úspěšně zasáhl na rohu malého vápna. V 68. minutě boleslavský roh od táborské branky odhlavičkoval Mezera jen k boleslavskému Donátovi, který přešel přes Koneho z boku do vápna, ale vystřelil hodně slabě. V 70. minutě u táborského centrem zprava byl v boleslavském brankovišti dříve než Polaček útočník soupeře Adam, ale zamířil vysoko nad branku. V 73. minutě prokličkoval Dufek přes tři protihráče a na hranici šestnáctky přihrál Stránskému, jemuž střelecký pokus zablokovali obránci. V 77. minutě po Žitného rohu si Coňk při zpracování míče na rohu brankoviště nastřelil vlastní ruku a následnou střelu do odkryté poloviny branky rozhodčí jako gólovou neuznal. V 83. minutě boleslavský roh rozehraný Žitným hlavičkoval Šimek těsně mimo branku. V 85. minutě Polaček pádem pod nohy Svátka zmařil rodící se táborskou šanci.
V 87. minutě boleslavský roh rozehraný opět dobře Žitným táborský gólman Kotek vyboxoval jen na hranici vápna, kde se míče zmocnil Stránský a dravý průnik přes dva beky završil skákavou střelou k pravé tyči - 3:0.
V předposledních dvou minutách Táborští kopali bez úspěchu tři rohy. V úplně poslední minutě boleslavský útok skončil rohovým kopem, který rozhodčí už nenechal rozehrát a zápas ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Polaček - Donát, Karafiát (46. Coňk), Suchý (46. Šimek), Fulnek (46. Dufek) - Matějovský (62. Snížek), Darmovzal - Látal, Vaníček (75. Ladra), Žitný - Skalák (62. Stránský). Připravený ještě byl náhradní brankář Mikulec.

Sestava FC Silon Táborsko: Zadražil (63. Kotek) - Plachý (63. Kopřiva), Bederka, Mezera, Provazník (57. Ledecký) - Kone, Bazpalec (63. Martin Šplíchal) - Varačka, Tusjak (57. Adam), Kosek (71. Jiří Šplíchal) - Sy Babakar (63. Šašinka).

Góly: 26. Skalák (z pokutového kopu), 56. Darmovzal, 87. Stránský

Rozhodčí: Rouček - Leška, Hádek

Diváků: 105

Fanshop banner