Hostující boleslavští fotbalisté v mistrovských i pohárových duelech
Klub

Hostující boleslavští fotbalisté v mistrovských i pohárových duelech

Redakce

FK Mladá Boleslav má na hostování v šesti klubech tří výkonnostních úrovní hráčskou čtveřici Mužík, Langhamer, Rolinek, Hönig a brankářskou dvojici Šerák, Lichtenberg. V různě rozsáhlých úsecích byli nasazení do mistrovských i pohárových utkání.

Čtyřiadvacetiletý útočník Ladislav Mužík hostuje v prvoligovém týmu vršovických Bohemians Praha 1905. Ve vítězném zápase devátého ligového kola proti Pardubicím 1:0 hrál závěrečných deset minut, když v 79. minutě vystřídal Květa, a v utkání druhého pohárového kola MOL Cup při vyřazení druholigového Ústí nad Labem jasnou výhrou 3:0 strávil na hřišti 77 minut, než jej vystřídal Dostál.

Dvaadvacetiletý obránce Martin Rolinek hostuje v druholigovém MFK Karviná a v prohraném utkání devátého druholigového kola v Chrudimi 1:5 naskočil jen na posledních pět minut vystřídáním Krčíka v 85. minutě.

Devatenáctiletý záložník Daniel Langhamer hostuje v druholigovém FC Sellier&Bellot Vlašim a téměř celé vítězné domácí utkání devátého druholigového kola nad rezervou pražské Slavie 3:1 proseděl na lavičce náhradníků, ze které jej trenér zvedl jen na závěrečnou minutu nastavení pro vystřídání Riga. Ve vítězném utkání druhého pohárového kola MOL Cup v Mostu 4:1 odehrál celých devadesát minut.

Dvaadvacetiletý záložník Michael Hönig hostuje v třetiligovém FK Viktoria Žižkov a na venkovní výhře v Brozanech 2:0 se podílel jedním gólem, který dal v závěru prvního poločasu, ale po přestávce byl v 69. minutě vystřídaný. Při prohraném utkání druhého pohárového kola MOL Cup doma s Teplicemi 1:2 odehrál bezmála hodinu, než jej v 59. minutě vystřídal Jirásek.

Jedenadvacetiletý brankář Jáchym Šerák hostuje v druholigovém FK Varnsdorf. Vítězné utkání devátého druholigového kola v Jihlavě 2:1 sledoval z lavičky náhradníků a utkání druhého pohárového kola MOL Cup při výhře v Benátkách nad Jizerou 2:1 odchytal celé.

Devatenáctiletý brankář Kryštof Lichtenberg hostuje v třetiligovém FK Chlumec nad Cidlinou. V sedmém třetiligovém kole při domácí výhře nad béčkem Pardubic 1:0 i vítězné utkání druhého pohárového kola MOL Cup proti Ústí nad Orlicí 1:0 odchytal celá.

Fanshop banner