Radost z premiérového čistého konta a druhé výhry
Klub

Radost z premiérového čistého konta a druhé výhry

Redakce

V osmém utkání hraném v areálu slováckého Širůchu si boleslavští dorostenci připsali druhé vítězství a navíc premiérově bez obdrženého gólu, což je v konkurenci šestnácti družstev celostátní ligy mladších dorostenců posunulo na třináctou příčku s odstupem jediného bodu právě za Slovácko na dvanáctém místě.

V první poločase slovácký tým držel častěji míč, ale převážně pouze na svojí polovině hřiště. Boleslav dobrou organizací obrany nepouštěla soupeře do vážnějších šancí. Navíc se snažila v každém možném okamžiku vyrážet do rychlých protiútoků.
V 15. minutě první velkou boleslavskou šanci měl Teterya, který běžel sám na soupeřovu branku, ale jeho zakončení minulo o kousek levou tyč z nesprávné strany. O čtvrt hodiny později byl už úspěšnější.
Ve 28. minutě si po autovém vhazování rychle vyměnili míč Lener s Vokounem, aby se v pokračující boleslavské akci krásně uvolnil Teterya a trefil se pod břevno, což se později ukázalo být jediným a tudíž vítězným gólovým počinem - 0:1.
Ve 35. minutě opět po autovém vhazování se ocitl před slováckou brankou osamocený Lener, ale jeho gól hlavní rozhodčí Silný neuznal na pokyn lajnového asistenta, který viděl a signalizoval přešlap vhazujícího hráče na počátku boleslavské akce.

Ve druhé polovině utkání se dění na hřišti odehrávalo podobným způsobem, jako před přestávkou. V 60. minutě ve vyvrcholení rychlé boleslavské akce z levé strany byl opět sám před brankářem Teterya, tentokrát však jeho zakončení mířilo nad slováckou branku. V 75. minutě si slovácký tým vytvořil jedinou velkou šanci, když po přetaženém rohovém kopu osamocený soupeř na zadní tyči nikým nebráněný boleslavskou brankou přestřelil. V 87. minutě po rychlé akci středem hřiště předložil Beneš míč Kaiserovi, který ze slibné pozice zakončil pouze do rukavic slováckého brankáře Klase. V předposlední minutě se při vzdušném souboji zranil slovácký útočník Prepsl. V závěru pozorná boleslavská defenzíva odrazila několik slováckých nákopů do pokutového území a uhájila tak těsné vítězství a zisk tří bodů.
„Hráči předvedli výborný kolektivní a hlavně organizovaný výkon směrem do obrany. Poprvé jsme neobdrželi branku a máme z toho velkou radost. Směrem dopředu jsme měli problém s udržením míče a v některých momentech jsem postrádal potřebný klid. I přesto jsme si dokázali vytvořit více šancí, než soupeř, a utkání dovedli do cenného vítězství. Všechny nás mrzí zranění domácího hráče, kterému přejeme brzké uzdravení a co nejrychlejší návrat na trávník," řekl mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Šos, Ulrich, Keller - Horák, Černý, Vostřel (75. Viták),Vokoun (75. Masařík) - Teterya (85. Kaiser), Lener (60. Beneš), Hurych (60. Souček).

Gól: 28. Teterya

ŽK: Kosek - Šos, Beneš, Souček

Rozhodčí: Silný - Pochylý, Brázdil

Diváků: 50

Fanshop banner