Rozhodly góly inkasované v úvodních minutách poločasů
Klub

Rozhodly góly inkasované v úvodních minutách poločasů

Redakce

Pro osmnáctileté dorostence bylo již devátým mistrovským zápasem letošního podzimního programu předehrávané 18. kolo české ligy starších dorostenců. Uprostřed zářijového týdne Boleslavští na svém hřišti v areálu fotbalové akademie hostili jablonecké dorostence z lepší poloviny dvacetičlenné tabulky české ligy starších dorostenců.

Nespornou kvalitu severočeského protivníka charakterizují fotbalové statistiky. Jablonečtí mají třetí nejproduktivnější ofenzívu a zároveň pátou nejpevnější defenzívu. Nastříleli téměř čtyřikrát více gólů než dorostenci boleslavští, kteří mají nejslabší útok a se šesti body jsou čtvrtí od konce tabulky. Pod nimi na posledních třech příčkách jsou už jenom čtyřbodové Kladno, tříbodové pražské Tempo a zcela bez bodů pražský Vyšehrad.
Ve středečním utkání Jablonečtí vedli zásluhou Voldána už od 10. minuty. Krátce po změně stran druhý gól do boleslavské sítě přidal Hanzlíček a stejný střelec pět minut před koncem potvrdil jabloneckou výhru. „Velmi těžké utkání s vyspělým a dynamickým soupeřem paradoxně rozhodly dvě standardní situace, ve kterých jsme se nechovali zodpovědně a nechali si dát dvě branky. Bohužel pak to bylo těžké se zápasem něco udělat," posteskl si trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Buryan.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Valín - Tvrdý (58. Havlas), Pavel Soukup, Viktor Soukup (74. Oláh), Sofín - Pastyřík, Naďo, Výda, Gnip (58. Lenikus) - Kolář, Makovec (58. Trajkovski).

Góly: 10. Voldán, 48. a 85. Hanzlíček

Rozhodčí: Nejedlo - Mižič, Šestořád

Diváků 50

Fanshop banner