Soupeřovu tlaku podlehli v závěrečných minutách
Klub

Soupeřovu tlaku podlehli v závěrečných minutách

Redakce

Na uhříněvském hřišti, kde jsou dorostenci vršovických Bohemians doma, po prvním vyrovnaném poločase čelili Boleslavští herní převaze soupeře, který se střelecky prosadil až v závěrečné desetiminutovce.

Na vedoucí gól Bohemians z 20. minuty odpověděl o sedm minut později Howard vyrovnávací trefou. Boleslavští nerozhodné skóre úspěšně hájili i po změně stran, kdy si soupeř vynutil převahu. Tu zúročil krátce před koncem dvěma góly.
„V první poločase to bylo hodně vyrovnané utkání, ve kterém jsme plnili nastavené úkoly. V druhém poločase Bohemka prostřídala a i proto nás zatlačila k našemu vápnu, kde jsme slušně bránili v bloku a chodili do brejků, ale bohužel nám chyběl větší klid při zakončení. Narůstající tlak soupeře vyústil v posledních deseti minutách, kdy nám vstřelil dva góly a my odjíždíme bez bodů," řekl mladoboleslavský trenér Jan Buryán.
Boleslavští jsou v konkurenci dvaceti družstev české ligy starších dorostenců šestnáctí s nejméně produktivní ofenzivní činností a sedmou nejlepší defenzívou při skóre 6:12. Jen šest gólů v osmi odehraných mistrovských zápasech podobně jako Boleslav dalo už pouze Kladno, ostatních osmnáct konkurenčních družstev nastřílelo gólů více.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Nevyjel - Tvrdý, Štěrba, Soukup (64. Havlas), Sofín - Pastyřík (78. Trajkovski), Naďo, Blažek, Gnip (64. Lenikus) - Kolář (78. Makovec), Howard.

Góly: 20. a 83. Pomahač, 87. Liška - 27. Howard

Rozhodčí: Severýn - Štěrba, Suchar

Diváků: 50

Fanshop banner