Střílejí málo gólů, proto se radovali teprve z druhé výhry
Klub

Střílejí málo gólů, proto se radovali teprve z druhé výhry

Redakce

Družstvo osmnáctiletých se od začátku mistrovské sezóny potýkalo se střeleckou nemohoucností, tentokrát zásluhou zlepšení v druhém poločase nastříleli více gólů, než v předchozích šesti mistrovských zápasech.

Na brzký vedoucí boleslavský gól Soukupa z 11. minuty pražský protivník reagoval za necelých deset minut vyrovnávací trefou Lišky. Hned po změně stran se Boleslavští na svého soupeře vrhli a v pětiminutovém rozmezí vsítili dva velmi důležité góly. V 56. minutě se trefil Howard a v 60. minutě se přidal Blažek.
Boleslavští zaslouženě slavili v sedmém utkání teprve druhé vítězství, které jim pomohlo vylepšit si postavení o dvě příčky na patnáctou pozici v konkurenci dvaceti družstev. S pěti vstřelenými góly však patří i nadále k nejméně produktivním účastníkům české ligy starších dorostenců, pouhých pět gólů jako Boleslavští dali jen poslední Vyšehradští a o jeden gól více osmnáctí Kladenští a devatenáctí dorostenci pražského Tempa.
„Jsme moc rádi, že jsme navázali na středeční výhru. První poločas z naší strany byl slabý, prohrávali jsme souboje o míč, protože nám chyběla agresivita, což se druhý poločas výrazně zlepšilo a díky tomu jsme zápas zvládli za tři body," řekl mladoboleslavský trenér Jan Buryán.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Zaplatilek - Pastyřík, Štěrba, Soukup, Sofín - Havlas (46. Gnip), Straka (46. Blažek), Kasáček, Lenikus (60. Makovec) - Kolář (70. Oláh), Howard (89. Trajkovski).

Góly: 11. Soukup, 56. Howard, 60. Blažek - 19. Liška

Rozhodčí: Havel - Kuba, Zoufalý

Diváků: 75

Fanshop banner