Nepřemohli druhou nejslabší obranu v ligové soutěži
Klub

Nepřemohli druhou nejslabší obranu v ligové soutěži

Redakce

Utkání z programu pátého kola, které bylo včetně předehrávaného osmého kola již šestým v aktuální sezóně, Boleslavští prohráli se soupeřem, pro něhož to byla první výhra po předchozích pěti prohrách.

Vstup do utkání vyšel boleslavskému týmu. Již ve 3. minutě po hezké kombinaci středem hřiště se ocitl sám před jihočeským brankářem Viták, ale orazítkoval pouze pravou tyč budějovické branky. I nadále měli navrch boleslavští hráči, ovšem jejich rychlé útoky postrádaly přesné finální nahrávky.
Ve 26. minutě se budějovický tým dostal poprvé vážněji do soupeřovy šestnáctky a dokázal skórovat, když v nepřehledné situaci před brankou Koudelka překvapil patičkou boleslavského brankáře - 1:0.

Ve druhém poločase byl při těsném náskoku klidnější a herně lepší budějovický tým. Boleslavští sice prokazovali snahu s výsledkem něco udělat, ale výrazně jim vázla mezihra směrem dopředu. Příliš mnoho jednoduchých chyb a nedorozumění nahrávalo jihočeským protivníkům k uhájení těsného vedení.
„Prvních pětadvacet minut jsme byli lepším týmem. Z první větší akce soupeře jsme obdrželi branku. Od toho okamžiku byl soupeř lepší. Náš výkon postrádal hlavně směrem do útoku potřebnou kvalitu," shrnul mladoboleslavský trenér Martin Mrvík neúspěch v konfrontaci s druhou nejslabší obranou ze šestnácti účastníků celostátní ligy mladších dorostenců. Boleslavští neschopností skórovat potvrdili, že mají třetí nejslabší ofenzívu v soutěži. Pouhých osm gólů jako Boleslav daly pražská Dukla a Jihlava, méně skórovaly už jenom poslední Příbram (6) a předposlední České Budějovice (4). Mladá Boleslav je třetí od konce jenom díky tomu, že má příznivější skóre než předposlední České Budějovice a poslední Příbram, které získaly podobně jako Boleslav po třech bodech.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář - Ulrich, A.Bejda, Keller - Šos (45. Vokoun),Viták, Kaiser (55. Vostřel), Masařík (70. Horák) - Souček, Beneš (55. Lener), Hurych (45. Teterya). Připravený ještě byl náhradní brankář Wolf.

Gól: 26. Koudelka

Rozhodčí: Janíček - Šimáček, Matyš

Diváků: 80

Fanshop banner