Ztráta výhry v předposlední minutě soupeřovou penaltou
Klub

Ztráta výhry v předposlední minutě soupeřovou penaltou

Redakce

Přestože byl boleslavský tým po celé utkání lepší, tak si ze hřiště soupeře, jenž po předchozích třech zápasech byl bez bodového zisku, odvezl pouze jeden bod za remízu po góle inkasovaném z penalty těsně před koncem.

První poločas se odehrával zcela v mladoboleslavské režii. Mostečtí zlobili pouze z několika málo standardních situací, které boleslavská obrana snadno eliminovala. Už ve 4. minutě Boleslavští skórovali, ale gól rozhodčí neuznal kvůli ofsajdu. V 11. minutě Mostečtí promarnili svůj první rohový kop. V 18. minutě se neprosadil ve slibné střelecké pozici Látal, protože jej mostecký obránce zastavil stažením za trenýrky, ale sudí nepochopitelně potrestal boleslavského hráče za údajné simulování.
V 19. minutě se boleslavským fotbalistům vyplatilo důsledné napadání protihráčů, kteří se dopustili hrubé chyby a navíc brankář Nejedlý zbrkle vyběhl na hranici své šestnáctky, kde jej obehrál Hradec a do opuštěné branky mezi dvěma marně se vracejícími obránci skóroval - 0:1.
Šance na navýšení vedení Boleslavští propásli nejprve ve 29. minutě a potom především o pět minut později, kdy ve finále nádherné ofenzivní akce běžel Vojta sám proti mosteckému gólmanovi Nejedlému, ale nepřekonal jej. Mostečtí promarnili další tři rohové kopy a ve 43. minutě Novotného nebezpečnou hlavičku boleslavský brankář Halouska vytáhl mimo konstrukci branky.

Druhý poločas se odehrával v podobném scénáři, jako první. Mostečtí ze čtyř rohových kopů a dalších dvou standardních situací nepřekonali zodpovědně pracující boleslavskou defenzívu. O poznání nebezpeční ataky předváděli Boleslavští, bohužel bez vytouženého gólového završení. Ve 49. minutě Vlkova bomba těsně minula mosteckou branku. V 56. minutě Dufkovu střelu gólman Nejedlý vyrazil na rohový kop. V 66. minutě po Slabyhoudově přihrávce Vojta orazítkovala břevno mostecké branky. V 68. minutě Leitlovo nadějné sólo zlikvidoval brankář Nejedlý. Boleslavští za neproměněné gólové příležitosti krutě zaplatili v duchu omšelého fotbalového zvyku „nedáš-dostaneš".
V osudové 88. minutě do boleslavské šestnáctky neadresně nakopnutý míč se od země smolně odrazil do Slabyhoudovy ruky a hlavní rozhodčí Kubec ochotně nařídil penaltu. O minutu později Glaser namířil pokutový kop k pravé tyči, kam se Halouska marně natahoval - 1:1.
Tři nastavené minuty už na vyrovnaném skóre nic nezměnily. Mostečtí tak šťastně získali svůj první bod, Boleslavští velice smolně ztratili body dva.

Sestava FK Baník Most Souš: Nejedlý - Pátek, Petržílka, Novák, Bína - Seol (75. Nguyen), Novický (36. Stružinský) - Matyáš (75. Kolařík), Glaser, Štefko (61. Rjaska) - Novotný (61. Svoboda).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Halouska - Coňk (46. Rulc), Jahič, König - Vlk, Snížek (77. Zahustel), Vostřel, Tichý (46. Leitl) - Látal (46. Dufek), Vojta, Hradec (63. Slabyhoud). Připravený byl ještě náhradní brankář Kořán.

Góly: 89. Glaser (z pokutového kopu) - 19. Hradec

ŽK: Novický, Štefko, Glaser, Petržílka - Látal, Coňk, Vojta, Vostřel, Dufek

Rozhodčí: Kubec - Cihlář, Pálek

Diváků: 300

Fanshop banner