Domácí prohru s Hradcem napravili výhrou v Budějovicích
Klub

Domácí prohru s Hradcem napravili výhrou v Budějovicích

Redakce

Po celé utkání na Střeleckém ostrově byla Boleslav lepším týmem, a když krátce před přestávkou přišel soupeř o vyloučeného beka Broukala, tak ve druhém poločase svoji herní převahu potvrdila i gólově. Dvakrát se do jihočeské branky trefil Tomáš Ladra.

První poločas sice skončil bezgólovou plichtou, ale o střelecké příležitosti nouze nebyla především před budějovickou brankou. Hned první boleslavský útok vyvrcholil pěkným Marečkovým centrem, na který Ekpai před brankou nedosáhl. O chvíli později proti budějovickému Škodovi vyběhl Šeda až před vlastní vápno, a i když se mu odkop nepovedl, útok soupeře zmařil. Ve 14. minutě po Maškově přiťuknutí Dancákovu bombu jihočeský gólman Janáček reflexivně vytlačil nad břevno. Další boleslavský atak skončil nepřesnou Ladrovou střelou. Ve 20. minutě po spolupráci s Ladrou nepřesně vystřelil Ekpai.
Ve 25. minutě po druhém boleslavském rohu a tvrdém souboji Janáčka se Šimkem se k míči dostal Fulnek, ale jeho přesnou střelu k levé tyči rozhodčí za gól neuznal kvůli ofsajdu před brankou bezmocně ležícího Šimka. Ve 31. minutě Mašek zachytil oblouček za soupeřovou obranou, ale vyběhnuvšího brankáře Janáčka neprostřelil. Ve 36. minutě první budějovický roh odhlavičkoval od boleslavské branky Šimek, který odvrátil i následné autové vhazování, ale míč spadl k Čmelíkovi a ten vystřelil těsně mimo Šedovu branku. Ve 39. minutě Pechova rána z pětadvaceti metrů prosvištěla neškodně mimo pravý horní růžek budějovické brankové konstrukce.
Ve 39. minutě byl žlutě napomínán budějovický obránce Broukal, který však nepoučen o tři minuty později sestřelil Ekpaie a sudí Machálek mu ukázal nejprve žlutou a hned potom pochopitelně červenou kartu. Zbývající minuty do přestávky se dohrály podobně jako celé první dějství za jalové boleslavské převahy.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy se změnami v sestavách a logicky s diametrálně odlišnými taktickými záměry. Budějovičtí s důrazem na defenzívu čekali na soupeřovy případné chyby a Boleslavští s jasným úmyslem oslabenému protivníkovi nastřílet nějaké góly po trpělivém a bezchybném atakování jeho branky. Ve 47. minutě chyboval boleslavský Šimek riskantní malou domů, kterou Sluka vystihl, ale Šedu, jenž mu včas zmenšil střelecký úhel, nepřekonal. Boleslavští kontrovali v 53. minutě, kdy po Škodově přihrávce Pech levačkou z patnácti metrů nastřelil pravou tyč budějovické branky. Boleslavský tlak narůstal, ale střelecké pokusy Fulneka i Ladry postrádaly potřebnou razanci, proto si s nimi Janáček snadno poradil.
V 59. minutě Fulnekův centr z levé strany Ladra na hranici brankoviště hlavou posunul k levé tyči, čemuž jinak výborný budějovický gólman smutně přihlížel - 0:1.
Budějovičtí se vrhli do riskantního útočení, čímž vybízeli soupeře k dalším střeleckým příležitostem. V 65. minutě Matějovský mířil k levé tyči, kam se Janáček vrhnul včas. V 69. minutě budějovická obrana odvrátila třetí boleslavský roh, o dvě minuty později po dalším Matějovského rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Šimek, ale Ladra na dorážku nedosáhl a Karafiát zamířil vysoko nad břevno. V 72. minutě Skalákovu křížnou dělovku Janáček s obtížemi vyrazil.
V 75. minutě se Ladra prokličkoval šestnáctkou až téměř ke koncové lajně a z hodně těžkého úhlu se po zemi trefil do budějovické branky - 0:2.
Po druhém gólu se všichni aktéři přítomní na hrací ploše smířili s exportem tří bodů do Mladé Boleslavi. Tři minuty před koncem po spolupráci se Skalákem vystřelil Matějovský půl metru nad budějovickou branku, v závěrečné minutě řádné hrací doby se Ladra ocitl na hranici pokutového území v dobré pozici, ale místo završení hattricku nezištně přihrál Krobotovi a ten sám před Janáčkem vysoko přestřelil branku, a v nastavených třech minutách Skalákův povedený centr Janáček stáhnul před dotírajícím Krobotem.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Suchý (46. Milan Škoda, 77. Krobot), Karafiát, Šimek - Pech, Mareček, Dancák (89. Donát), Fulnek - Ekpai (55. Skalák), Mašek (55. Matějovský) - Ladra. Připraveni ještě byli hráči Stránský, Žitný a brankář Mikulec.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Janáček - Broukal, Havel, Králik, Skovajsa - Čolič (46. Sladký), Čmelík (77. Grič), Čavoš (72. Matoušek), Hellebrand - Sluka (61. Potočný), Michal Škoda (46. Zajíc).

Góly: 69. a 75. Ladra

ŽK: Broukal - Mašek, Mareček

ČK: Broukal (ve 41. minutě)

Rozhodčí: Machálek - Paták, Líkař

Diváků: 2531

Fanshop banner