Nečekané tři body ze souboje s ostravským favoritem
Klub

Nečekané tři body ze souboje s ostravským favoritem

Redakce

První vítězství v současném ligovém ročníku si připsali mladší dorostenci teprve ve čtvrtém mistrovském utkání a překvapivě ve střetnutí s velmi dobrým ostravským týmem, který v předešlých kolech třikrát vyhrál. Boleslavští mladíci podali v úmorném vedru zodpovědný týmový výkon, a to hlavně směrem do defenzivy.

První poločas začali Boleslavští proti favorizovanému protivníkovi nebojácně a hned ve druhé minutě se po přihrávce Tadeáše Kellera řítil sám na ostravského brankáře Stanislav Bejda, bohužel šanci neproměnil. Ostravští naopak svoji první šanci ke skórování využili.
Ve 28. minutě povedenou kombinační akci středem hřiště zakončil podél boleslavského brankáře Mečíře útočník soupeře Glamoš - 0:1.
Protivníkův náskok Boleslavští smazali krátce před přestávkou.
Ve 44. minutě po rychlé akci z levé strany odcentroval Vokoun a na bližší tyči hlavou vyrovnal Beneš - 1:1.

Ve druhém poločase na rozdíl od prvního šli do vedení boleslavští dorostenci, a to dvakrát.
V 60. minutě po boleslavské kombinaci středem hřišti se dostal do velké šance Stanislav Bejda a když byl faulován, rozhodčí Řeháček nařídil pokutový kop. Lener ho proměnil v boleslavské vedení - 2:1.
Ostravští po desetiminutovém usilování těsný boleslavský náskok smazali, ale když krátce před koncem po zaváhání brankáře inkasovali třetí gól, už nestihli reagovat.
V 71. minutě rychlou ostravskou akci z levé strany završil Perrette gólově a brankový účet byl opět vyrovnaný - 2:2.
V 87. minutě špatný odkop ostravského brankáře Tobiase Kellera zachytil a povedeným lobem z poloviny hřiště zdárně potrestal Souček - 3:2.
Ve zbývajících závěrečných minutách si ostravský tým vynutil obrovský tlak, ale s nadšením hrající boleslavští dorostenci těsné vedení uhájili a s pochopitelně obrovskou euforií slavili své první vítězství v aktuální ligové sezóně.

„Velkou pochvalu zaslouží celý tým. Soupeř byl sice lepší na míči, ale naše nasazení, poctivost a touha po vítězství byly obrovské a klukům se úsilí vrátilo v podobě velmi cenného vítězství," sdílel týmové nadšení trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Mečíř - Šos (75. Kaiser), Ulrich, Tadeáš Keller - Nguyen (75. Souček), Vostřel, Černý, Vokoun (65. Masařík) - S. Bejda, Beneš (55. Lener), Hurych(55. Teterya).

Góly: 44. Beneš, 60. Lener (z pokutového kopu), 87. Souček - 28. Glamoš, 71. Perrette

ŽK: Černý, Lener - Kowalczyk, David Řeháček

Rozhodčí: Lubomír Řeháček - Rouček, Havel

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner