Zaslouženě výrazná výhra po dobrém výkonu
Klub

Zaslouženě výrazná výhra po dobrém výkonu

Redakce

S chutí hrající mladoboleslavští mladíci vysoko porazili chlumeckého soupeře, pro něhož to byla první prohra v aktuální třetiligové sezóně. Boleslavští se sedmi dosud získanými body poskočili v tabulce B skupiny ČFL na pátou příčku.

V úvodních minutách se hrál vyrovnaný fotbal. První větší šanci měli ve 13. minutě Chlumečtí, Frizoniho trestný kop se od boleslavské hráčské zdi odrazil k Čápovi, po jehož přiťuknutí nebezpečně vypálil Veselka, ale pozorného Mikulce nezaskočil. V 17. minutě Snížkův centr z pravé strany se od břevna chlumecké branky odrazil k obránci Veselkovi a ten míč hlavičkou uklidil za koncovou lajnu. Boleslavští se tak dostali ke svému prvnímu, a jak se později ukázalo i jedinému rohovému kopu, který skončil u chlumeckého brankáře Petra. Ve 20. minutě si boleslavský brankář Mikulec poradil s ostrým centrem a o dvě minuty později jen pohledem kontroloval Bastinovu bombu, která proletěla u levé boleslavské tyče do zámezí.
Ve 29. minutě Snížek skákavou střelou z necelých pětadvaceti metrů k pravé tyči překvapil chlumeckého brankáře, jenž zareagoval pozdě - 1:0.
Chlumecké pokusy o vyrovnání byly buď nepřesné, nebo si s nimi poradil gólman Mikulec. Ve dvouminutovém nastavení prvního dějství po Vlkově narážečce Látal odcentroval do soupeřova brankoviště a Dufek akrobatickým volejem přestřelil chlumeckou branku.

Ve druhém poločasu Boleslavští své vedení zvýraznili, i když před tím zahodili nejméně dvě skórovací příležitosti. Pět minut po změně stran po spolupráci s Vojtou prokličkoval do chlumeckého vápna Látal, ale jeho zakončení brankář Petr vyrazil do strany. V 53. minutě po Rumlově centru Zeman z dobré pozice minul boleslavskou branku. V 57. minutě po Vojtově centru a nepovedeném zakončení Dufka brankář Petr se štěstím uchránil chlumeckou branku od pohromy.
V 63. minutě Látal doběhl zdánlivě ztracený míč za ztuhlými obránci, kteří očekávali hvizd rozhodčího, ale ten ponechal boleslavským hráčům výhodu ve hře, a po Látalově přihrávce téměř od koncové lajny Vojta snadno doklepl míč do odkryté poloviny chlumecké branky - 2:0.
V následující čtvrthodince za dvougólového boleslavského vedení uvadla plynulost hry, kterou přerušoval rozhodčí kvůli faulům a rozdávání žlutých karet i oba trenéři střídáním hráčů.
V 75. minutě boleslavský Vojta svoji individuální akci završil technickým dloubáčkem přes vyběhnuvšího Petra - 3:0.
Závěrečná čtvrthodina se dohrávala za vydatného lijáku, ale boleslavským fotbalistům nezabránil v dalšímu navýšení vedení.
V 83. minutě se po centru z levé strany prosadil Gregor, který se do střelecké statistiky zapsal po třech minutách strávených na hrací ploše - 4:0.
V 84. minutě Chlumečtí promarnili svůj devátý rohový kop a o minutu později na opačné straně hřiště Darmovzal z pětadvaceti metrů nastřelil břevno za zkamenělým chlumeckým brankářem. Nastavené tři minuty na jasné boleslavské výhře nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Mikulec - Rulc, Jahic (46. König), Coňk - Vlk, Darmovzal, Snížek (86. Hradec), Tichý(68. Novotný) - Látal (79. Gregor), Vojta, Dufek (68. Vostřel). Připraveni ještě byli hráč Dohalský a brankář Kořán.

Sestava FK Chlumec nad Cidlinou: Petr - Veselka, Zukal, Krčál, Finěk - Čáp (77. Kučera), Frizoni) - Ruml (72. Žahourek), Kopáč, Zeman - Bastin.

Góly: 63. a 75. Vojta, 29. Snížek, 83. Gregor

ŽK: Dufek, Vostřel, Snížek - Zeman, Kopáč

Rozhodčí: Černý - Vojáček, Nejedlo

Diváků: 110

Fanshop banner Fanshop banner