Přesvědčivé a výrazné vítězství bez inkasovaného gólu
Klub

Přesvědčivé a výrazné vítězství bez inkasovaného gólu

Redakce

Přípravné utkání proti pražskému Meteoru, který je o soutěžní patro níže v české lize mladších dorostenců devátý, se boleslavským mladším dorostencům povedlo herně i výsledkově.

První poločas Boleslavští vyhráli také zásluhou prvního gólu vstřeleného zanedlouho po zahájení hry.
Ve 3. minutě po jedné z prvních akcí v utkání se po přihrávce od Masaříka prosadil střelou podél brankáře Teterya - 0:1.
V 8. minutě Boleslavští promarnili velkou gólovou šanci. Po centru z levé strany se neprosadil hlavičkující Lener a následnou dorážku do prázdné branky neproměnil Adam Bejda.
Ve 29. minutě po sehraném signálu z rohového kopu přiklepl Adam Bejda míč před branku a opět Teterya střelou k tyči zvýšil boleslavské vedení na 0:2.

Ve druhém poločase pokračovali Boleslavští v dobré hře a časté střelbě. I když ne vždy gólové, přesto překonali pražského brankáře čtyřikrát. Ve 48. minutě Viták ze střední vzdálenosti nastřelil břevno branky Meteoru.
V 55. minutě Masaříkovu střelu pražský brankář pouze vyrazil a Benešova pohotová dorážka už byla gólová - 0:3.
V 80. minutě Nguyen z pozice uvnitř soupeřova pokutového území pouze orazítkoval břevno. V závěrečných deseti minutách však jeho spoluhráči třikrát stříleli přesně.
V 81. minutě se při skrumáži v pokutovém území nejlépe zorientoval Vostřel a střelou do pravé šibenice hezky skóroval - 0:4.
V 83. minutě po zdařilé boleslavské kombinaci a dokonalé finální nahrávce od Teteryi se ocitl sám před brankářem Meteoru Stanislav Bejda a šanci s přehledem proměnil - 0:5.
V 85. minutě Boleslavští předvedli pěknou kombinaci započatou brankářem Mečířem na Kellera, který přihrál Benešovi a ten poslal do úniku Teteryu, jenž uspěl v samostatném úniku a střelou podle brankáře završil svůj hattrick v tomto zápase - 0:6.

„Byli jsme lepším týmem a kluci zaslouženě vyhráli. Jsme rádi, že jsme po delší době odehráli utkání bez obdržené branky. I přes vysoké vítězství bylo v zápase plno věcí, které je třeba neustále zlepšovat," prohlásil mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Kolář (46. Mečíř) - Kaiser (46. Ulrich), Adam Bejda (61. Keller), Helmich (15. Šos, 75. Adam Bejda) - Vokoun (46. Nguyen), Černý (46. Vostřel), Viták, Masařík (75. Teterya) - Souček (60. Stanislav Bejda), Lener (46. Beneš), Teterya (46. Hurych).

Góly: 3., 29. a 85. Teterya, 55. Beneš, 81. Vostřel, 83. Stanislav Bejda.

Fanshop banner Fanshop banner