Do Boleslavi přestoupil jablonecký odchovanec Kubista
Klub

Do Boleslavi přestoupil jablonecký odchovanec Kubista

Redakce

Ostřílený devětadvacetiletý defenzivní středopolař Vojtěch Kubista přestoupil z Jablonce do Mladé Boleslavi, kde se už začlenil do tréninkové činnosti v přípravě na utkání pátého ligového kola. Prostředí mladoboleslavského týmu zná, vrátil se do něho po sedmi letech.

Mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych není spokojený s defenzivní činností mužstva, které by měl dodat potřebný pozitivní impuls a posílení právě jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista. „Měl by pomoci zpevnit defenzívu, s kterou se Boleslav potýká už od minulé sezóny. Má předpoklady pro defenzívu i pro útočné standardní situace, navíc s ním přichází i nezbytná herní zkušenost," řekl Pavel Hoftych.
„Jednání k přestupu byla velmi rychlá. Využili jsme jeho výstupní klauzule a po dohodě s panem Paskou a panem Peltou je výsledkem příchod Vojty do Mladé Boleslavi. Věříme, že nám pomůže na hřišti i v kabině," doplnil generální ředitel David Trunda.
Vojtěch Kubista se narodil a fotbalově vyrostl v Jablonci nad Nisou, kde prošel všemi žákovskými a dorosteneckými kategoriemi, než se prosadil do prvoligového kádru, což se mu povedlo v roce 2013. V průběhu své fotbalové kariéry byl dvakrát na hostování, nejprve na jaře 2015 v Karviné a potom na podzim 2015 v Mladé Boleslavi. V české lize nastoupil do 181 zápasů a dal 12 gólů. V letech 2013-14 si připsal čtyři starty v českých juniorských týmech U20 a U21. Na konci letošního srpna z FK Jablonec přestoupil do FK Mladá Boleslav, s jehož vedením se dohodl na dvouleté profesionální smlouvě v trvání do 30. června 2024.
Vojtěch Kubista je ze sportovní rodiny. Jeho otec Jan Kubista (62 let) byl úspěšným atletickým reprezentantem na středních tratích (800 a 1500 metrů). Podobně se běhání na středních tratí věnuje i Vojtěchův starší bratr Jan (31 let). Mladší sourozenec Matěj (26 let) hraje fotbal za druholigový Varnsdorf.

Fanshop banner Fanshop banner